Deel via

‘BRCA heb je niet alleen’ - Een informatiedag voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2). De dag is bedoeld voor patiënten, dragers en hun familieleden uit heel (Noord) Nederland, die te maken hebben met deze aandoening.


Datum 14 oktober 2023
Tijd 11:00 - 17:00
Locatie UMCG, Blauwe zaal, Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

Het UMCG Expertisecentrum voor Erfelijke Borst-Eierstokkanker organiseert de dag samen met Borstkankervereniging Nederland, Stichting Erfelijke Kanker Nederland en Stichting Olijf.

De informatiedag bestaat uit lezingen over verschillende onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen als je (mogelijk) een erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker. Zoals het erfelijkheidsonderzoek, de keuze tussen controles en preventieve operaties, borstreconstructie niet of wel, kinderwens en zwangerschap, preventie van eierstokkanker en de overgang, psychologische aspecten, hoe informeer je familieleden en de vragen over het afsluiten van verschillende verzekeringen. Ook is er aandacht voor BRCA-aanleg bij mannen. Van alle presentaties zullen video-opnames worden gemaakt.

Je kunt vragen stellen aan de sprekers, en onderling ervaringen uitwisselen. Er zijn Show & Tell sessies: je kunt dan praten met vrouwen die een borstoperatie hebben gehad en die ook het resultaat van de operatie willen laten zien, als jij dat wilt.

De toegang is gratis.Deel via