Deel via

Op dinsdag 18 april organiseert Olijf samen met het UMC Utrecht een bijeenkomst met als thema: Het zwarte gat; leven na kanker in jouw eigen omgeving. Alle vrouwen met ervaring met gynaecologische kanker en hun partner zijn van harte welkom!


Datum 18 april 2023
Tijd 18:00 - 20:30
Locatie UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, Utrecht

Het zwarte gat
Er gebeurt veel als je in het ziekenhuis terecht komt en stapt in een achtbaan die maar niet lijkt te stoppen. Totdat het moment daar is. Alles ziet er volgens jouw behandelend gynaecologisch oncoloog er goed uit. Je bent (bijna) klaar met je behandelingen en het traject van controles gaat beginnen. Je voelt je opgelucht, net zoals je omgeving die blij voor jou zijn dat het weer beter met je gaat. Je bent immers klaar met de behandelingen en daarmee kankervrij, het leven kan nu weer beginnen toch?! In de praktijk kan de periode na de behandelingen als een zwart gat voelen. De behandelingen zijn klaar, maar je voelt je nog niet helemaal dezelfde persoon. Je voelt je moe en soms eenzaam. Hoe leg je omgeving uit wat je voelt en he het voelt om in je meest intieme zone behandeld te zijn, laat staan over de gevolgen daarvan? Iedereen lijkt door te gaan met zijn leven, maar jij voelt aan alles dat je er (nog) niet bent en zit daar in het ‘zwarte gat’.

Wat te verwachten?
Het belooft een interactief programma te worden met tussentijds pauzes, maar vooral ruimte voor het gesprek en het stellen van vragen aan lotgenoten en aanwezige experts

 • 18.00 uur | Inloop met een broodje

 • 18.30 uur | start programma

  Thema 1: Vermoeidheid
  De periode na de behandeling kan zwaar zijn en dan niet te vergeten de vermoeidheid die je ervaart. Wat kan je doen?

  Edith Schoots - eigenaar OOFU (oedeem- en oncologische fysiotherapie) en ervaringsdeskundigen (partner en patiënt) aan het woord over vermoeidheid en hoe hiermee om te gaan.

  Met elkaar in gesprek en ruimte voor vragen

  Thema 2: Intimiteit/ seksualiteit
  Bij gynaecologische kanker word je behandeld in de voor de vrouw meest intieme zone. Dit kan gevolgen hebben voor je seksualiteit en intimiteit met je partner. Hoe ga je hier (samen) mee om?

  Catharina Linden-Hunziker of Ankie Krol - UMC Utrecht en ervaringsdeskundigen (partner en patiënt) aan het woord over intimiteit en seksualiteit na de behandelingen en de impact op je leven

  Met elkaar in gesprek en ruimte voor vragen

 • 20.30 uur | Afronding

Aanmelden
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Graag vóór 1 april aanmelden via utrecht@olijf.nl.

Flyer Utrecht jpg

Deel via