Deel via

Er zijn veel films, series en podcasts gemaakt voor naasten van iemand met kanker. Hieronder vind je een overzicht.

Films en documentaires

Op de website RememberMe.nl staat een overzicht met 9 indrukwekkende documentaires en een lijst met mooie films over kanker. De documentaires gaan over diverse onderwerpen, zoals hoe je uitlegt aan een kind dat je kanker hebt, als je twintig bent en kanker krijgt, medicijnen tegen kanker en alternatieve geneeswijzen.

Een willekeurige greep uit de films:

Film 1
Film 2
Film 3
Film 4
Film 5
Film 6

Series

K van Karlijn

De K van Karlijn

Het leven van Karlijn verandert in één klap als ze de diagnose borstkanker krijgt. Karlijn besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op een manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en positivisme. De gedachte dat het weleens fout af zou kunnen lopen, gaat ze gewoon niet toelaten.

Acteurs: Tjitske Reidinga, Ali Ben Horsting, Fockeline Ouwerkerk, Freek Bartels, Kit Verboom

Podcasts

‘Kanker krijg je niet alleen’ van Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

De ziekte kanker heeft niet alleen grote impact op het leven van degene die ziek is. Ook naasten hebben te maken met de ingrijpende gevolgen van de ziekte. Hoe deal je samen met alles dat er komt kijken bij het ziek zijn, de behandelingen, het onzekere levensperspectief?

In de podcastserie 'Kanker krijg je niet alleen' gaan patiënten hierover in gesprek met hun dierbaren. Ook reageert in elke aflevering een zorgprofessional van het Antoni van Leeuwenhoek op de situatie. Ook te beluisteren via Spotify.

Beluister de podcast 'Kanker krijg je niet alleen'>>

'Over Kanker Gesproken' van Huis aan het Water

Een podcast van Huis aan het Water over kwaliteit van leven met en na kanker. Michel Daenen spreekt met zorgverleners, experts uit het vak en mensen die zelf getroffen zijn door kanker. In elke aflevering wordt het begrip ‘kwaliteit van leven’ concreet gemaakt met bruikbare tips, herkenbare ervaringen en waardevolle informatie. Met deze podcast onderstreept Huis aan Water het belang van goede samenwerking in het zorglandschap rondom kanker.

Beluister de podcast 'Over Kanker Gesproken' >>

Ken jij ook een serie, film of podcast voor naasten die we hier kunnen delen? Mail dan naar online@olijf.nl.