• Slider

Lezing: Trofoblastziekten, een vreemde eend in de bijt

Door: Dr. C.A.R. (Christianne) Lok en Dr. N.E. (Nienke) van Trommel, beiden werkzaam als gynaecoloog-oncoloog in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam (AVL)

Trofoblast ziekten zijn een zeldzame groep tumoren die meestal heel goed te genezen zijn. Omdat het zo zeldzaam is, is het lastig om grote trials te doen. Ook is er minder goede informatie voorziening voor patiënten. In deze presentatie zal worden ingegaan op recent onderzoek dat is verricht en wat er aangedaan wordt om deze informatie bij patiënten te brengen.

Over Christianne Lok en Nienke van Trommel
Christianne Lok is gynaecologisch-oncoloog en is werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Zij is de voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Trofoblast Tumoren en is lid van de Europese Werkgroep (EOTTD). Naast patiëntenzorg doet zij veel wetenschappelijk onderzoek naar Trofoblast Tumoren en probeert zij in samenwerking met Stichting Olijf de informatie voorziening voor deze kleine patiëntengroep te verbeteren.

Nienke van Trommel werkt als gynaecoloog-oncoloog in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Ze promoveerde in 2006 op het proefschrift Dz Refinements in the Management of Trophoblastic Disease. Nienke is secretaris van de Europese Organisatie voor de Behandeling van Trophoblast Ziekten (EOTTD) en secretaris van de internationale vereniging van Trophoblast Ziekten (ISSTD). Verbeteren van internationale samenwerking op het gebied van trophoblast ziekten staat bij Nienke hoog in het vaandel.