• Slider

Lezing: Plenaire opening middagdeel ‘samen beslissen’

Door: Dr. C.D. (Cor) de Kroon, gynaecoloog-oncoloog,  LUMC 

Value based healthcare, gedeelde besluitvorming, patient centraal, ... mooie woorden waarmee we om onze oren worden geslagen. En waar je als ziekenhuis, afdeling en dokter aan mee moet doen. Of je moet in elk geval zeggen dat je eraan meedoet. Maar intussen weten we dat de verandering van ?dit is de richtlijn? naar ?wat is voor u belangrijk, dan wordt dat het uitgangspunt voor uw behandeling? heel langzaam, volgens velen veel te langzaam, gaat. Ik wil in de plenaire sessie aan het begin van het middagprogramma op zoek gaan naar hoe we dat proces kunnen versnellen. Hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de richtlijn de basis wordt in plaats van het uitgangspunt. #maandagaandeslag   

In de pauze beantwoordt hij vragen van deelnemers over erfelijkheid. 

Over Cor de Kroon
Na mijn jeugd door te hebben gemaakt in Friesland ben ik via Groningen waar ik heb gestudeerd in Leiden beland waar ik promotie onderzoek ben gaan doen naar de waarde en doelmatigheid van gynaecologische echografie. Vervolgens ben ik in het LUMC en het HAGA Ziekenhuis opgeleid tot gynaecoloog.  

Na het afronden van mijn opleiding tot gynaecoloog in 2008 heb ik me gespecialiseerd in de gynaecologische oncologie. Als onderdeel van dat fellowship heb ik kortdurend in het Royal Women?s Hospital in Melbourne gewerkt. Inmiddels ben ik al bijna 7 jaar als gynaecoloog oncoloog werkzaam in het LUMC.

Het werk in de academische setting biedt de juiste uitdaging: in de mix van patientenzorg in de multidisciplinaire setting, wetenschap en onderwijs voel ik me als een vis in het water. Mijn wetenschappelijke interesse richt zich voornamelijk op de fertiliteitspreservatie, erfelijkheid en de chirurgische behandeling van baarmoederhalskanker.  

Ik probeer een geinteresseerde dokter te zijn die net even verder kijkt, net even kritischer is. Op die manier ga ik samen met de patient en haar familie opzoek naar de beste behandeling in haar situatie.