Nieuwsoverzicht

Dr. Kruitwagen's verhaal: sluipmoordenaars

26 juni 2017

Gynaecologisch oncoloog prof. dr. Roy Kruitwagen van het Maastricht UMC+ spant zich al jaren in om gynaecologische kanker op de (wetenschappelijke) agenda te zetten.

Lees verder

Willemien Hompus overleden

21 juni 2017

Met verdriet en ontsteltenis hebben wij vernomen dat Willemien Hompus vorige week plotseling is overleden door een hersenbloeding.

Lees verder

NFK lanceert website 'Kanker en seks'

21 juni 2017

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) heeft een omvangrijk onderzoek gedaan naar wat mensen met kanker en hun partners ervaren bij hun seksualiteit en intimiteit. De NFK heeft, onder ander samen met Olijf, een aanpak ontwikkeld (zie www.kankerenseks.nl) die antwoord geeft op concrete vragen die mensen kunnen hebben over dit onderwerp.

Lees verder

Vruchtbare periode bij vrouwen met borstkankergen niet korter

19 juni 2017

Bij vrouwen die draagster zijn van de BRCA1/2-genmutatie – bekend als het ‘borstkankergen’ – neemt de vruchtbaarheid niet eerder af dan bij vrouwen zonder die mutatie. Er is onvoldoende bewijs voor de suggestie dat zij minder (lang) vruchtbaar zijn. Speciale voorlichting voor hen over vruchtbaarheid is daarom niet nodig, zo blijkt uit het proefschrift van ANIOS klinische genetica dr. Charine van Tilborg.

Lees verder

Michel Rudolphie vertrekt eind 2017 bij KWF Kankerbestrijding

15 juni 2017

Na ruim 6 jaar als bestuurder en algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding, kondigt Michel Rudolphie zijn vertrek aan.

Lees verder

Cato's blog

13 juni 2017

Hoe gaat het nu met Cato, dokter én patiënt? Lees haar nieuwe blog op kanker.nl of op haar eigen blog!

Lees verder

Tineke's verhaal

12 juni 2017

Het moest een heerlijke vakantie naar Amerika worden. Maar in plaats van haar geëmigreerde zoon weer in de armen te kunnen sluiten, moest Tineke (60) het een na het andere gynaecologische onderzoek ondergaan.

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 339