• Slider

Krachtenbundeling tegen gynaecologische kanker

2 december 2017

Het Radboudumc Nijmegen, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Maastricht UMC+ gaan intensief samenwerken op het gebied van de gynaecologische kanker.

Het Catharina Ziekenhuis is 2 jaar geleden het expertisecentrum in Brabant geworden voor alle vrouwen met gynaecologische kanker. “Het bundelen van alle operaties in 1 ziekenhuis heeft een enorme slagkracht opgeleverd,” stelt gynaecoloog dr. Dorry Boll.

Ook is een groot aantal nieuwe ontwikkelingen standaard beschikbaar in het Catharina Ziekenhuis. “Door onze focus denken we niet in problemen, maar in oplossingen”, vult dr. Ruud Bekkers zijn collega aan. “Zo zijn we als vierde centrum van Nederland in staat om chemotherapie via een kleine opening in de buik direct in de buikholte toe te dienen. Een enorme vooruitgang voor onze patiënten.”

Schaamlipkanker
Een andere belangrijke factor voor patiënten krijgt ook aandacht in het Catharina Ziekenhuis. Boll: “We hebben een goede samenwerking met onze plastische chirurgen bij bijvoorbeeld schaamlipkanker. Samen kijken we tijdens de kankerbehandeling direct naar het cosmetische resultaat; voor vrouwen een niet onbelangrijk onderdeel van hun herstel.”

Meer lezen?
Lees het bericht over de samenwerkende ziekenhuizen.

Lees meer nieuws ...