• Slider

Zinnige Zorg bij Baarmoederhalsafwijkingen

11 juli 2019

Via een uitstrijkje kan een baarmoederhalsafwijking worden opgespoord. Uitstrijkjes worden gedaan omdat zo’n afwijking soms kan leiden tot baarmoederhalskanker. Bij Zorginstituut Nederland leeft de vraag of het beslissingsproces rondom een baarmoederhalsafwijking (bijvoorbeeld na een uitstrijkje binnen het bevolkingsonderzoek) goed verloopt. Welke informatie krijgt de vrouw? En wordt een keuze voor een eventuele behandeling gedaan in gezamenlijk overleg tussen de arts en de vrouw? 

Voor een onderzoek van onderzoeksinstituut IVOIKNL en Ecorys samen met het Radboudumc en Olijf zijn we op zoek naar vrouwen die een afwijkend uitstrijkje hebben gehad, maar er nog geen sprake is van kanker. In de folder lees je meer informatie over het onderzoek. Bekijk de folder>>
Daarnaast zijn we op zoek naar behandelaars (gynaecologen) die hun perspectief op het samen beslissen willen delen. Bekijk de folder voor behandelaars>>

In totaal willen we ongeveer 20 patiënten en 20 behandelaars (gynaecologen) interviewen over hun ervaringen. We zijn daarbij op zoek naar patiënten en behandelaars met verschillende (zowel goede als minder goede) ervaringen. Patiënten krijgen een vergoeding van €15,- voor hun tijd.

Ben je geïnteresseerd om je ervaringen te delen?
Neem dan contact op met Linda Brom, via e-mail l.brom@iknl.nl of telefonisch 06-46403204. Zij informeert je verder en bespreekt of jij de juiste persoon bent die we zoeken!