• Slider

Informatieve websites over leven met kanker

Een website met verhalen en tips over kanker en seks. Ontwikkeld met hulp van Olijf.

Lees hier de resultaten van onderzoek naar kanker en seks, waarop deze website is gebaseerd. Uitgevoerd bij de achterban van NFK, dus ook bij Olijf. 

Een website met tips en informatie over het afsluiten van verzekeringen bij en na kanker.

U heeft recht op goede informatie. De 3 goede vragen kunnen helpen om die goede informatie te krijgen.
Patiënten en artsen willen graag ‘samen beslissen’. Het gebeurt steeds meer, maar kan nog beter. Deze website staat vol met advies voor artsen en patiënten.

Als kanker niet meer te genezen is, is dit voor veel mensen een moeilijk onderwerp om over te praten. Terwijl het juist belangrijk is om te praten over wat iemand moeilijk vindt, wat iemand wil en wat iemand juist niet wil. Deze website biedt informatie en tips.
NFK heeft zelfmanagementtools rond kanker en werk ontwikkeld. Om dit pakket aan zelfmanagementtools structureel vrij toegankelijk voor alle (ex)kankerpatiënten te houden is NFK een samenwerking aangegaan met de Groep Werk en Kanker.

Kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK). Olijf is lid van de laatste. Zij hebben de krachten gebundeld om één platform te bieden waar mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten betrouwbare medische en gezondheidsinformatie kunnen vinden en ervaringskennis over kanker kunnen uitwisselen.