Deel via

Hier vind je een zo compleet mogelijk overzicht van actuele trials en onderzoeken voor de verschillende vormen van gynaecologische kanker in Nederland.

Algemene informatie en uitleg

Een trial is een wetenschappelijk onderzoek naar kanker waar je als patiënt aan kunt deelnemen.

Deze informatie kun je gebruiken om met je behandelend arts in gesprek te gaan over meedoen aan wetenschappelijk onderzoek.

In onderstaande overzichten zie je trials per vorm van gynaecologische kanker. In het menu op deze pagina kun je snel naar de juiste vorm van kanker gaan. Bij elke vorm van kanker staan ook de algemene trials, die voor meer vormen van kanker van toepassing zijn.

  • Er zijn twee scrollbalken te zien. De meest rechtse scrollbalk zorgt ervoor dat je naar de volgende vorm van kanker gaat op deze pagina.
  • Met de scrollbalk die direct naast het overzicht van trials staat, kun je scrollen binnen de door jou gekozen vorm van gynaecologische kanker.
  • Klik op de naam van een onderzoek voor meer informatie.
  • Wil je na het lezen van de uitgebreide informatie over een onderzoek weer terug naar het hele overzicht, klik dan niet op 'naar zoekresultaten', maar klik op het pijltje terug/naar links, helemaal bovenaan de pagina. Niet goed gegaan? Open dan de pagina opnieuw en je ziet weer alle resultaten.

Trials bij kanker, hoe werkt dat? Meer uitleg hierover vind je op kanker.nl >>

Trials voor baarmoederhalskanker

Trials voor baarmoederkanker

Trials voor baarmoedersarcoom

Trials voor eierstokkanker

Trials voor schaamlipkanker / vulvakanker

Trials voor trofoblastziekten

Trials voor vaginakanker