Deel via

Olijf heeft samen met NFK en Pharos praatkaarten ontwikkeld. Deze praatkaarten bevatten begrijpelijke informatie in woord en beeld en kunnen worden gebruikt in de spreekkamer om het gesprek tussen zorgverlener en patiënt over de diagnose, behandeling of late gevolgen van kanker te ondersteunen.

Praatkaarten maken de informatie van de zorgverlener beter toegankelijk voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Eén op de drie Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Dit betekent dat zij moeite hebben met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid. Door beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid bestaat de kans dat mensen de zorgverlener niet of minder goed begrijpen. Alle mensen kunnen beperkt gezondheidsvaardig zijn op het moment dat zij een ingrijpende mededeling krijgen van een zorgverlener en de praatkaarten kunnen bij iedere patiënt gebruikt worden.

Overzicht praatkaarten 2a

Download hier de 4 praatkaarten van Olijf

Nieuwsbericht

Geaccrediteerde training voor zorgverleners

Pharos geeft geaccrediteerde trainingen aan zorgverleners over het herkennen van beperkte gezondheidsvaardigheden, effectief communiceren en het gebruik van de praatkaarten als consultondersteunend materiaal. Het oefenen met een acteur is een belangrijk onderdeel. Om optimaal gebruik te maken van de kaarten, en ook in bredere zin de zorg voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden te verbeteren, is de training zeer aan te raden. Per training staan de praatkaarten van een aantal kankerpatiëntenorganisaties centraal.

De trainingen zijn van 18.30 uur tot 21.00 uur en vinden online plaats op:

  • Maandag 23 november 2020 (Neurofibromatose Vereniging Nederland, oogmelanoom en Schildklier Organisatie Nederland)
  • Donderdag 3 december 2020 (Stichting Olijf, Hematon en Pseudomyxoma peritonei (PMP).
  • Woensdag 9 december 2020 (Borstkankervereniging Nederland en Leven met blaas- of nierkanker)
  • Dinsdag 15 december 2020 (Stomavereniging en Longkanker Nederland)

Op deze trainingsdata is deelname gratis.

Beperkte deelname mogelijk
De trainingsdatum voor Olijf is 3 december 2020. Kun deze datum niet, maar wel op een andere trainingsdatum, laat het dan weten. Als er plaatsen overblijven op die avonden, kun je daarbij aansluiten.

Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Meld je daarom uiterlijk 18 november 2020 aan.

Kun je op geen enkele datum, maar ben je wel geïnteresseerd in de training? Laat het ons dan ook weten. Bij grote interesse kijken we wat aanvullend mogelijk is.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar kwaliteitvanzorg@olijf.nl