Als je partner, moeder, dochter, zus, collega of vriendin kanker heeft, dan heeft dat ook grote invloed op jouw leven. Een ziektetraject zoals dit, is zwaar en kost tijd. Het is dan ook heel normaal wanneer jij soms behoefte hebt aan tijd voor jezelf en/of eens wilt praten met iemand die weet hoe het is om naaste te zijn van iemand met kanker. Of misschien zoek je juist informatie over onderwerpen als werk en mantelzorg. Op deze pagina vind je veel informatie voor jou als naaste.

  1. Tips voor naasten: hoe zorg je voor jezelf?

    Als je partner of naaste kanker heeft, dan heeft dat vaak ook grote invloed op jouw leven. Maar soms heb jij ook behoefte aan tijd voor jezelf. Even niet zorgen, maar heel even alles loslaten en op adem komen.
    Lees verder
  2. Ervaringsverhalen naaste(n)

    Als je partner, moeder, dochter, zus, collega of vriendin met kanker wordt geconfronteerd, dan staat je wereld op z'n kop. Vele vragen maar ook onzekerheid maken het traject moeilijk. Het kan fijn zijn om herkenning te vinden in de verhalen van anderen.
    Lees verder
  3. Contact met een andere naaste

    Heb je een vraag, wil je je hart luchten of heb je behoefte aan contact met iemand die herkent wat jij doormaakt? Maak dan gebruik van ons lotgenotencontact voor naasten.
    Lees verder
  4. Blogs van lotgenoten voor naaste(n)

    Wat zeg je tegen iemand die kanker heeft? En wat zeg je juist niet? Verschillende vrouwen met kanker hebben hierover een blog geschreven, omdat dat best wel ingewikkeld kan zijn. Lees hun ervaringen en tips!
    Lees verder
  5. Mantelzorg

    Wanneer jij zorgt voor een naaste die langdurig ziek is, dan ben jij mantelzorger. Ook al voelt het vaak als vanzelfsprekend dat jij klaar staat voor je dierbare. Hier vind je informatie en ook tips om de balans te houden.
    Lees verder
  6. Werk en een dierbare met kanker

    Wanneer een dierbare in je omgeving kanker heeft, heeft dat voor jou als naaste ook impact. Dit kan invloed hebben op je werk. Niet alleen emotioneel, maar ook praktisch. We geven informatie en tips.
    Lees verder
  7. Rouw en verlies

    Wanneer een dierbare kanker heeft, ervaar jij als naaste ook een gevoel van rouw en verlies. Rouw omdat je dierbare gaat overlijden of al is overleden, maar ook rouw om het verlies van bijvoorbeeld seksualiteit of ongewilde kinderloosheid.
    Lees verder
  8. Kinderen, jongeren en gezin

    Wanneer een van de (groot)ouders in een gezin kanker heeft, is dit voor kinderen vaak erg verwarrend en moeilijk zijn. Het is belangrijk om de kinderen op de juiste manier te begeleiden tijdens deze moeilijke periode.
    Lees verder
  9. Psychische hulp voor naasten

    Zorgen voor iemand met kanker is een zwaar traject, zowel fysiek als emotioneel. Het brengt ook voor jou veel stress met zich mee. Als je continu onder druk staat, dan kan je dat op den duur opbreken.
    Lees verder
  10. Wat kun je als familie/vrienden/collega's betekenen?

    Als familie, vriend, vriendin, buur, collega of kennis wil je graag helpen als iemand in je omgeving kanker heeft. Maar wat kun je doen? Hier vind je twaalf tips voor als je wilt helpen tijdens deze zware tijd.
    Lees verder
  11. 16 geschenktips voor iemand met kanker

    Je wil graag iets geven aan je naaste met kanker, maar je weet niet wat. Waar heeft iemand echt wat aan tijdens en na behandelingen? We geven je 16 tips!
    Lees verder
  12. Podcasts voor naasten

    Er zijn veel podcasts gemaakt voor naasten van iemand met kanker. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.
    Lees verder
  13. Boeken voor naasten

    Deze boeken zijn geschreven voor of door naasten. Ze kunnen helpen bij het omgaan met kanker bij je naaste.
    Lees verder
  14. Films en series voor naasten

    Er zijn veel films, series en podcasts gemaakt voor naasten van iemand met kanker. Hieronder vind je een overzicht.
    Lees verder