Deel via

Als je partner, moeder, dochter, zus, collega of vriendin kanker heeft, dan heeft dat ook grote invloed op jouw leven. Je wil voor haar zorgen, haar steunen en er ‘gewoon’ zijn. Maar soms heb jij ook behoefte aan tijd voor jezelf en wil je misschien eens praten met iemand die weet hoe het is om naaste te zijn van iemand met kanker. Op deze pagina vind je informatie die jou kan helpen. En je vindt er tips wat jij kunt doen voor de vrouw met kanker.

Tips voor jou als naaste

Tips naasten lena mytchyk W Ipe KM Wfv10 unsplash 1000x500 px

Zorg goed voor jezelf

Het is niet alleen belangrijk om voor je naaste te zorgen, het is ook belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Zodat jij niet uitvalt en er zo goed mogelijk voor je naaste kunt zijn. Hier vind je tips die jou kunnen helpen en ondersteunen in of (vlak) na deze heftige tijd.

Tips voor naasten: hoe zorg je voor jezelf?

Contact met een naaste

Heb je een vraag, wil je je hart luchten of heb je behoefte aan contact met iemand die herkent wat jij doormaakt? Maak dan gebruik van ons lotgenotencontact voor naasten! Je kunt ons mailen via onderstaande knop. Wij nemen dan contact met je op om te horen waar jij behoefte aan hebt.

Wil jij contact met een naaste? Mail ons op naasten@olijf.nl!

Wat kun je als familie/vrienden/collega's betekenen?

16 cadeautips voor iemand met kanker

Ervaringsverhalen van naasten

Samantha en Rens 1000x750 px

Herkenning vinden

Als je als naaste met kanker wordt geconfronteerd, kan het fijn zijn om herkenning te vinden in de verhalen van anderen. Je staat er niet alleen voor en het zal je verbazen hoe vaak het voor komt dat andere naasten dezelfde vragen, onzekerheden of schaamtegevoelens hebben als jij.

Ervaringsverhalen naaste(n)

Ben of ken jij een naaste die ook zijn of haar verhaal wil delen? Stuur dan een mail naar online@olijf.nl.

Boeken voor naasten

Er zijn veel boeken geschreven voor of door naasten. Via de link hieronder vind je een selectie van deze boeken.

Films, series en podcasts voor naasten

Er zijn veel films, series en podcasts gemaakt over omgaan met iemand die kanker heeft. Via de link hieronder vind je een selectie hiervan.