Deel via

Olijf groeit hard. Zo hard dat we nog meer enthousiaste en betrokken vrijwilligers nodig hebben om ons werk te kunnen doen. We hebben veel goede en nieuwe ideeën om kwaliteit van zorg voor vrouwen met gynaecologische kanker en hun naasten te verbeteren. Maar zonder jou kunnen we dat allemaal nooit realiseren.

Wat doen de vrijwilligers van Olijf?

Veel (ex-)patiënten en naasten zetten zich namens Olijf vrijwillig in voor lotgenoten.

  • Ze beantwoorden vragen van patiënten en zorgen voor lotgenotencontact.
  • Ze geven voorlichting en presentaties aan zorgprofessionals in opleiding.
  • Zij organiseren themabijeenkomsten in ziekenhuizen.
  • Ze helpen mee bij de ontwikkeling van richtlijnen in de zorg en lezen mee met onderzoeksvoorstellen.
  • Ze schrijven voor het OIijfblad of beheren de website en social media.

Waarom vrijwilligerswerk? Wie zoeken we?

Heeft Olijf voor jou of een naaste veel betekend in de periode dat je ziek was? En wil je iets terugdoen voor andere vrouwen en hun naasten? Word dan vrijwilliger bij Olijf!

Je kunt natuurlijk ook vrijwilliger worden bij Olijf als je geen ervaring hebt met gynaecologische kanker. Misschien wil je jezelf blijven ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten, iets nuttigs doen omdat je momenteel geen werk hebt of gewoon graag actief zijn. Kom dan bij Olijf!

Wat kun je doen bij Olijf?

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, je hebt verschillende mogelijkheden. Kijk bij onze actuele vacatures naar welke vrijwilligers we momenteel op zoek zijn bij Olijf.

Staat er voor jou geen geschikte vacature bij, laat het dan weten aan de vrijwilligerscoördinator via het aanmeldformulier onderaan deze pagina of via de link in het menu. Geef aan wat je graag zou willen doen en wat je expertise is. We kijken dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Wat levert het je op?

Olijf is een stichting waar ruimte is voor verdieping, verbinding en plezier. Bij Olijf zijn ca. 150 vrijwilligers actief.

  • Vrijwilligers krijgen scholing en worden ingewerkt.
  • Reiskosten worden vergoed.
  • Elke twee jaar een vrijwilligersdag.

Samen proberen we het verschil te maken voor vrouwen met gynaecologische kanker en hun naasten. Met elkaar en voor elkaar. Want samen staan we sterker!

Meer informatie

Wil je vrijwilliger worden bij Olijf? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met onze vrijwilligerscoördinator. Je kunt dan samen bekijken welke functie het beste bij je past. Vul hiervoor het aanmeldingsformulier hieronder in.

Aangemeld en dan?

  • Nadat je je hebt aangemeld, volgt eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een wederzijdse kennismaking waarin we nagegaan of de verwachtingen van jou als vrijwilliger en Olijf met elkaar overeenkomen.
  • Als je vrijwilliger wordt, krijg je natuurlijk goede begeleiding. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die je gaat doen, betekent dit meelopen met andere (ervaren) vrijwilligers en/of het volgen van een training bij PGO support.

Aanmeldformulier vrijwilligers

Link met Olijf
Ik ben in contact gekomen met Olijf via (meer antwoorden mogelijk):

Ik heb interesse voor (meerdere antwoorden mogelijk)

Na het insturen van dit formulier nemen wij contact met je op, meestal eerst per mail.

Let op: we hebben gemerkt dat onze mail wel eens in de spam terecht komt. Bekijk die dus ook af en toe.