Deel via

Olijf heeft geen eigen forum op haar website sinds de gespreksgroepen zijn geopend op www.kanker.nl. Op Kanker.nl staan verschillende gespreksgroepen waar je onderwerpen kunt bespreken, vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen met lotgenoten.

Gespreksgroepen

Er is een groep speciaal voor gynaecologische kanker. Deze worden begeleid door twee moderatoren, die ook vrijwilliger zijn bij Olijf. Daarnaast zijn er ook algemene groepen, bijvoorbeeld over:

Of bekijk het overzicht van alle groepen.

Stel je vraag aan een professional

Je kunt je vragen stellen op aan een expert op Kanker.nl:

Cor de Kroon, gynaecoloog in het LUMC (Leiden Universitair Medisch Centrum) en gespecialiseerd in gynaecologische kankers.
"Elke dag zie ik in mijn spreekkamer, maar ook op social media, patiënten en naasten met een enorme behoefte aan informatie. Ze willen horen of ze op de goede weg zijn, of bevestigd krijgen dat het advies van hun behandelaar inderdaad het beste is. Daar lever ik graag mijn kleine bijdrage aan. Eventueel kan ik mijn collega gynaecoloog-oncologen, radiotherapeuten, internist- oncologen, pathologen, radiologen en klinisch genetici van het Female Cancer Center van het LUMC daarbij om hulp vragen."

Veelgestelde vragen over HPV en voorstadia van baarmoederhalskanker

Wil je meer weten over HPV, het bevolkingsonderzoek, de uitslag van het uitstrijkje (Pap-uitslag), vaccinatie of voorstadia van baarmoederhalskanker? Je vindt de antwoorden via de link hieronder. Goed om te weten: ze zijn gecontroleerd door artsen en deskundigen.

De vragen die van 2014 t/m 2017 aan een team van oncologisch gynaecologen o.l.v. Prof. dr. Roy Kruitwagen van het MUMC (Maastricht) gesteld zijn vind je hier.

Hoe werken de gespreksgroepen op kanker.nl?

Om vragen te kunnen stellen, een gesprek te openen of te kunnen raadplegen moet je een account aanmaken op kanker.nl.

Bij het aanmaken van een gesprek bepaal je zelf of je deze 'openbaar' maakt (= zichtbaar voor iedereen op internet) of 'niet openbaar' (= alleen zichtbaar voor mensen met een account op kanker.nl).

Heb je vragen over de gespreksgroepen? Stuur een bericht naar de moderatoren van de gespreksgroep gynaecologische kanker. De moderatoren zijn vrijwilligers van Olijf. Een bericht sturen kan alleen als je bent ingelogd met je kanker.nl account. Ga dan naar de gespreksgroep gynaecologische kanker en klik bovenaan de pagina op het pijltje achter '2 moderatoren'.

Heb je een medische vraag? Dan kun je ook een mail sturen naar infolijn@kanker.nl.