Deel via

Je vraagt je misschien af of je nog een orgasme kunt krijgen wanneer je door een operatie je baarmoeder niet meer hebt, of er is een deel van je clitoris weggehaald.

Hoe ziet de clitoris eruit?

Veel mensen denken dat de clitoris alleen een het bobbeltje aan de buitenzijde is. Dat is niet juist, de clitoris is namelijk veel groter. Het grootste deel van de clitoris zit aan de binnenkant van je lichaam, achter de schaamlippen en rondom de ingang van de vagina. Aan de buitenzijde zit het topje en aan de binnenzijde zitten de zwellichamen. Deze zwellen op als je opgewonden bent, net als bij de penis van een man.

2020 bvj hv 2 t4 bs2 04b m clitoris

Beeld clitoris uit Biologie voor Jou, Uitgeverij Malmberg/illustraties Erik Eshuis Infographics

Video: Kun je nog een orgasme krijgen zonder baarmoeder?

In de video hieronder legt Nienke Dekkinga, cconsulent seksuele gezondheid, ACT & Psychosociaal therapeut en te bereiken via bespreekhetmetzorg.nl, uit hoe je toch een orgasme kunt ervaren zonder baarmoeder. Daarnaast krijg je uitleg over de clitoris, die uit meer bestaat dan alleen het knopje. Gelukkig zijn na een operatie vaak de grote zwellichamen nog wel aanwezig.

Kun je nog een orgasme krijgen als de clitoris is verwijderd? Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid geeft antwoord.

Video: Kun je nog een orgasme krijgen als de clitoris is verwijderd?