Deel via

Er zijn veel films en series gemaakt voor naasten van iemand met kanker. We hebben een overzicht voor je gemaakt.

Films en documentaires

Op de website RememberMe.nl staat een overzicht met 9 indrukwekkende documentaires en een lijst met mooie films over kanker. De documentaires gaan over diverse onderwerpen, zoals hoe je uitlegt aan een kind dat je kanker hebt, als je twintig bent en kanker krijgt, medicijnen tegen kanker en alternatieve geneeswijzen.

Een willekeurige greep uit de films:

Film 1
Film 2
Film 3
Film 4
Film 5
Film 6

Series

K van Karlijn

De K van Karlijn

Het leven van Karlijn verandert in één klap als ze de diagnose borstkanker krijgt. Karlijn besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op een manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en positivisme. De gedachte dat het weleens fout af zou kunnen lopen, gaat ze gewoon niet toelaten.

Acteurs: Tjitske Reidinga, Ali Ben Horsting, Fockeline Ouwerkerk, Freek Bartels, Kit Verboom
After life

After life

After Life volgt Tony, die een perfect leven leidde voordat zijn vrouw plotseling overleed. Nadat hij zelfmoord overwogen heeft, besluit hij om door te gaan met zijn leven en te doen waar hij zelf zin in heeft. Tony beschouwt zijn nieuwe manier van denken als een soort superkracht, maar dit loopt anders wanneer iedereen in zijn buurt hem weer op het rechte pad probeert te krijgen.

Ken jij ook een serie of film voor naasten die we hier kunnen delen? Mail dan naar online@olijf.nl.