Deel via

Wanneer je als mantelzorger hulp en ondersteuning zoekt, kun je gebruikmaken van een mantelzorgmakelaar.

Een mantelzorgmakelaar is iemand die helpt als jij voor een ziek familielid of een zieke vriend zorgt. Ze weten dat zorgen voor iemand veel tijd en energie kost. Daarom staan ze klaar om te helpen met verschillende dingen. Ze zijn als een gids en ondersteuner voor jou.

De mantelzorgmakelaar kan je helpen bij het vinden van goede zorg en hulp. Ze weten welke mogelijkheden er zijn. Ze kunnen informatie geven over verschillende soorten hulp, zoals iemand die thuis komt helpen, opvang overdag of aanpassingen in huis.

Ze kunnen ook helpen met praktische zaken, zoals het regelen van papieren en vergoedingen, formulieren invullen en het organiseren van de zorg. Of praten met de zorgverleners om ervoor te zorgen dat de zorg goed is afgestemd op wat nodig is.

De mantelzorgmakelaar kan daarbij naar je luisteren als je je zorgen maakt of verdrietig bent. Ze begrijpen dat zorgen voor iemand soms moeilijk is. Daarom kunnen ze je steunen en advies geven over hoe jij met je gevoelens om kunt gaan.

Een mantelzorgmakelaar is er om je te helpen met de zorg en ondersteuning, om oplossingen te vinden en om je te steunen tijdens de zorg.

Wanneer is een mantelzorgmakelaar gratis?
Een mantelzorgmakelaar is in de volgende gevallen gratis als:

  • in jouw gemeente mantelzorgmakelaars werkzaam zijn bij een mantelzorgsteunpunt
  • jouw zorgverzekeraar de mantelzorgmakelaar vergoedt via een aanvullend pakket
  • je werkgever bereid is te betalen
  • een mantelzorgmakelaar ook werkzaam is als cliëntondersteuner verbonden aan zorgkantoor of gemeente

Waar vind je een mantelzorgmakelaar?
Via de beroepsvereniging mantelzorgmakelaars vind je een mantelzorgmakelaar in jouw buurt.