Deel via

We begrijpen dat het moeilijk voor je is om te accepteren dat jullie geen kinderen kunnen krijgen vanwege de kankerbehandeling van je partner. Het is een grote teleurstelling en het kan je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Je moet hiermee leren omgaan en andere manieren zoeken om een vervullend leven te leiden zonder kinderen.

Het is normaal om verdrietig, boos en gefrustreerd te zijn wanneer je samen met je partner geen kinderen kunt krijgen. Vaak draait het om de vrouw die geen kinderen meer kan krijgen, maar geef jezelf ook de ruimte om te rouwen. Het is ook voor jou een belangrijke stap in het verwerkingsproces.

Neem ook de tijd om je relatie met je partner te versterken. Zij is waarschijnlijk ook verdrietig en rouwt om haar ongewilde kinderloosheid. Blijf elkaar opzoeken en besteed tijd aan het creëren van mooie herinneringen samen. Ontdek nieuwe activiteiten die jullie beiden leuk vinden en bouw aan een sterke emotionele band. Jullie hebben elkaar en kunnen elkaar steunen in dit proces.

Als het hebben van kinderen nog steeds een grote wens is, onderzoek dan samen met je partner alternatieve mogelijkheden, zoals adoptie, draagmoederschap of pleegzorg. Het is belangrijk om open te staan voor andere wegen naar het ouderschap en te onderzoeken wat bij jullie past.

Als het krijgen van kinderen helemaal niet mogelijk is, is het goed om over andere fijne dingen na te denken, waarmee jullie betekenis aan je leven kunnen geven. Denk na over je passies en interesses. Misschien kun je je richten op je carrière, vrijwilligerswerk doen, reizen, een hobby oppakken of jezelf persoonlijk ontwikkelen. Ontdek wat je gelukkig maakt en wat je een gevoel van voldoening geeft.