Deel via

Het kan moeilijk zijn voor jou als naaste wanneer de ziekte van je partner invloed heeft op jullie seksualiteit. Dit komt vaak voor, dus voel je daar niet schuldig over! Om je te helpen omgaan met jouw gevoelens, hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Praat openlijk en eerlijk met elkaar over jullie gevoelens en verlangens op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Geef elkaar de ruimte om te praten en wees bereid om naar elkaar te luisteren zonder oordeel. Het delen van jullie gedachten kan jullie helpen om elkaar beter te begrijpen en op zoek te gaan naar oplossingen.
    .
  • Het kost vaak tijd om aan de veranderingen in de seksualiteit te wennen. Wees geduldig met je partner en toon begrip voor haar fysieke en emotionele uitdagingen. Laat haar weten dat je er voor haar bent en dat je haar steunt, ongeacht de veranderingen die jullie doormaken.
    .
  • Hoewel seksualiteit kan veranderen, betekent dit niet dat intimiteit verdwenen hoeft te zijn. Zoek naar andere vormen van intimiteit, zoals knuffelen, kussen, handen vasthouden of samen ontspannen. Het gaat erom dat jullie nog steeds intimiteit kunnen ervaren, zelfs zonder seks.
    .
  • Wanneer je er samen niet uitkomt, zoek dan hulp bij een seksuoloog, psycholoog of praat erover met je huisarts. Zij kunnen jullie helpen bij het vinden van oplossingen die passen bij jullie specifieke situatie.

Wij hebben veel informatie over seksualiteit en gynaecologische kanker op onze website staan, die ook voor partners heel nuttig kan zijn.