Deel via

'Een doodgewoon gesprek' met Suzanne van de Hunnen

In augustus 2005 werd bij Suzanna van de Hunnen - op 43-jarige leeftijd - eierstokkanker geconstateerd. De curatieve behandelingen leken aan te slaan en haar prognoses waren uitstekend. Tot in november 2006 uitzaaiingen op afstand werden ontdekt. Genezing was niet meer mogelijk en de levensverwachting lag rond de één á twee jaar. Palliatieve behandelingen waren gericht op levensverlenging. De beoogde resultaten bleven uit. Suzanna nam de moeilijke beslissing om kwaliteit boven kwantiteit te stellen en stopte met de behandelingen.

Vijf jaar later (oktober 2011) is zij er nog steeds. In haar boek 'Stervensdruk, geen tijd om dood te gaan', beschrijft zij hoe zij haar doodsangst probeert te overwinnen. Suzanna’s missie is om de dood gewoon bespreekbaar te maken. In dit doodgewoon gesprek vertelt Suzanna openhartig over haar leven met haar naderende dood.

Suzanna van de Hunnen in Een doodgewoon gesprek: "Te veel mensen gaan radeloos van angst ten onder en die krijgen niet genoeg tijd, zoals ik om over die doodsangst heen te komen".

Suzanna van de Hunnen is op 10 mei 2013 overleden. Dit gesprek is opgenomen in oktober 2011.