Deel via

'Het geeft mij vleugels', een doodgewoon gesprek met Daphne Riupassa

Daphne Riupassa (Amsterdam 1959) kreeg eind 2010 in de bloei van haar leven en ondernemerschap de diagnose uitgezaaide eierstokkanker, stadium 3C.

Net aan het begin van een welverdiende sabbatical leave en in de rouw om haar moeder, die twee maanden daarvoor aan longkanker was overleden.
Bestemming Zuid-Amerika werd geannuleerd om plaats te maken voor bestemming Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis.

Na de medische behandeling in 2011 bleef zij, al dan niet dankzij haar deelname aan de OV-Hipec clinical trial, twee jaar kankervrij. Begin 2014 volgde weer een medische behandeling. Bij de nazorgcontrole bleek de kanker uitgezaaid te zijn naar de buiklymfeklieren. Over het hoofd gezien bij de operatie. De dood kwam zo nog naderbij.

Daphne besloot samen met Rutger, al 32 jaar de liefde van haar leven, door te gaan met voluit leven en reizen. Ondersteund door alternatieve behandelingen. Kwaliteit boven Kwantiteit.

Tijdens de filmopnames in november 2016 was Daphne pijnvrij. Tijdens de montage bleken de pijn en misselijkheid zo ernstig, dat zij zich opnieuw meldde bij de oncoloog en inmiddels in een palliatief chemo-traject zit. Nog steeds ondersteund door alternatieve behandelingen.

Daphne bevindt zich nu, zoals zij zelf zegt, aan het begin van het einde. Haar voorlaatste levensfase is begonnen. Hoe lang deze duurt? Daphne hoopt nog heel lang. Mits de klok naar 'Kwaliteit' blijft uitslaan...

In dit doodgewoon gesprek geeft Daphne haar visie op haar leven en de dood. Zij maakte enkele krachtige keuzes die haar vleugels geven en hoopt anderen te inspireren ook hun vleugels te blijven uitslaan...

Daphne is overleden op 4 oktober 2017. Dit gesprek is opgenomen in november 2016.