Deel via

Op 14 januari 2025 was er een (Engelstalige) paneldiscussie over baarmoederhalskanker, georganiseerd door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA en het Europees Geneesmiddelen Agentschap.

Als vertegenwoordiger van de Europese patiënten nam Eva Rogaar, vrijwilliger bij Stichting Olijf, deel aan de discussie. Je kunt het terugzien op youtube: Cervical Cancer Treatment Innovation: A Collaborative Discussion

In de paneldiscussie werden bestaande en nieuwe therapieën voor baarmoederhalskanker besproken en de impact daarvan op patiënten.

Achtergrond van de paneldiscussie
Voordat een nieuw geneesmiddel op de markt mag komen, moet het een toelatingsprocedure bij een overheidsinstantie doorlopen, waarbij gecontroleerd wordt of het geneesmiddel werkzaam, veilig en van goede kwaliteit is. In de Europese Unie voert het Europees Agentschap voor Geneesmiddelen (EMA) in Amsterdam deze procedure uit. In de Verenigde Staten is dat de Food and Drug Administration (FDA).

Tegenwoordig werken de FDA en het EMA steeds meer samen en proberen ze ook inbreng vanuit patiëntenorganisaties te realiseren. Zo organiseren ze samen de ‘Conversations on Cancer’: dit zijn openbare paneldiscussies, die zich richten zich op verschillende aspecten van kanker, zoals de ervaringen van patiënten, de uitdagingen in de behandeling en de ontwikkeling van nieuwe therapieën. Aan de Conversations on Cancer doen naast vertegenwoordigers van EMA, FDA, behandelaren en onderzoekers ook vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties mee.



Deel via

Lees verder...

  1. 20 februari 2025 Kijk nu ons webinar 'Na je behandeling; terug naar je werk en/of leven' terug!
    Lees verder
  2. 20 februari 2025 Olijf aanwezig op de WOG in Maastricht - 2025
    Lees verder
  3. 19 februari 2025 Film – Doorleven met kanker
    Lees verder