Deel via

Heb je na de diagnose en behandeling van baarmoederkanker de keuze gekregen voor een aanvullende brachytherapie (inwendige bestraling) om het risico op terugkeer van de kanker te verkleinen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een (online) groepsgesprek en/of iets later in dit traject een digitale vragenlijst over dit onderwerp in te vullen.

Voor de duidelijkheid: de uitnodiging is voor iedereen aan wie deze aanvullende behandeling is voorgesteld, dus ook als je hem niet hebt gehad.

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en Stichting Olijf gaan een keuzehulp maken voor vrouwen die de keuze voor brachytherapie als aanvullende behandeling krijgen voorgelegd.

Daarom zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen als deze keuze jou is voorgelegd. Bijvoorbeeld: Hoe kies je? Wat is voor jou belangrijk hierin? En wat voor informatie krijg je om je beslissing te kunnen nemen? Het maakt niet uit waarvoor je uiteindelijk hebt gekozen.

Wanneer kun je meedoen?
De keuze voor aanvullende brachytherapie (inwendige bestraling) wordt voorgelegd aan een deel van de vrouwen boven de 60 jaar met een laag stadium baarmoederkanker, met als doel het risico op terugkeer te verkleinen. Jongere vrouwen met een laag stadium baarmoederkanker hebben dit risico niet. Daarom zoeken we voor deze werkgroep vrouwen van 60 jaar of ouder die zijn behandeld voor laag stadium baarmoederkanker.

(Online) groepsgesprek en/of digitale vragenlijst

(Online) groepsgesprek
Het groepsgesprek duurt maximaal twee uur. De groep bestaat uit ongeveer 8 vrouwen die voor deze keuze hebben gestaan. We praten over je ervaringen rond deze beslissing. Alles wat je zegt wordt anoniem verwerkt. Met jouw bijdrage help je andere vrouwen die voor deze keuze staan. Het groepsgesprek is de basis voor de vragenlijst die later volgt.

Deelname aan het (online) groepsgesprek is mogelijk op dinsdagavond 21 juni 2022 van 19.00 tot 21.00 uur (online) of op vrijdagochtend 24 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur (in Utrecht of online). Hiervoor hebben we dus een beperkt aantal deelnemers nodig.

Digitale vragenlijst
De digitale vragenlijst wordt in juli verstuurd. Hieraan kunnen veel meer vrouwen deelnemen. Je kunt er dus ook voor kiezen je alleen voor de digitale vragenlijst aan te melden.

Wil je meedoen om de zorg voor vrouwen te verbeteren?
Meld je dan aan bij Arlette van der Kolk via kwaliteitvanzorg@olijf.nl en geef in je mail aan wat je keuze is:

 1. Of je mee wil doen aan:
  1. de (online) bijeenkomst,
  2. de digitale vragenlijst
  3. beiden
 2. En als je mee wil doen aan de bijeenkomst:
  1. op welke datum je kunt aanschuiven
  2. of je voorkeur hebt voor een online of een fysieke bijeenkomst (de fysieke bijeenkomst kan alleen op 24 juni)


Deel via

Lees verder...

 1. 7 juni 2022 Libelle: daarom is een uitstrijkje zo belangrijk; met onze vrijwilliger Kim
  Lees verder
 2. 7 juni 2022 Trials en onderzoeken op onze website
  Lees verder
 3. 23 mei 2022 In 1Vandaag op NPO1: onze vrijwilliger Kim vertelt over haar ervaring met baarmoederhalskanker
  Lees verder