Deel via

De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang. Olijf is namelijk gekozen als patiëntenorganisatie met het beste thema. Het betekent dat onze ervaringsdeskundigen in november een presentatie mogen geven tijdens het congres in Athene over patiëntparticipatie en het samen beslissen-proces.

Het ESGO-congres is het grootste (jaarlijks) congres in Europa als het gaat om het samenbrengen van kennis en kunde over gynaecologische kanker. Deelnemers uit de wereld komen dit jaar in Athene (Griekenland) samen van 2 t/m 5 november 2019. Olijf is hierbij aanwezig.

Doordat het voorstel voor een posterpresentatie vanuit Olijf zo goed ontvangen is, hebben we van de zomer posters ontwikkeld met het thema: wat heeft Olijf te bieden als het gaat om patiëntenparticipatie en hoe geven we vorm aan het samen beslissen-proces? Er is een poster met:

 • Een totaaloverzicht wat Olijf doet aan patiëntparticipatie.
 • Het onderzoekstraject: met uitleg over de af te leggen weg van aanvraag tot resultaat van het onderzoek en de rollen die Olijf daarin vervuld.
 • Het richtlijntraject, gebaseerd op de route ontwikkeld door CBO (2004) en specifiek gemaakt voor Olijf, met daarin ook de belangrijke momenten van inbreng helder gemaakt.

Uiteindelijk is vanuit deze posters één poster samengesteld, die door onze ervaringsdeskundigen tijdens het ESGO-congres wordt gepresenteerd. De poster laat het totaal aan patiëntparticipatie zien, welke rol we hebben in het samen beslissen-proces en specifiek de route van een onderzoekaanvraag.

We zijn er trots op dat we vanuit patiëntperspectief mogen laten zien waar we als Olijf voor staan en wat we te bieden hebben! In de volgende nieuwsbrief zullen de resultaten en ervaringen vanuit het congres te lezen zijn.

Poster Esgo 01


Deel via

Lees verder...

 1. 22 oktober 2019 Plural pleasure: er kan meer dan je denkt
  Lees verder
 2. 19 oktober 2019 Sessie ‘late gevolgen’ is goed ontvangen
  Lees verder
 3. 18 oktober 2019 Verslagen Olijf Congresdag
  Lees verder