Deel via

Wij zijn blij dat we ons nieuwe bestuurslid aan jullie kunnen voorstellen! Marie José stelt zich hieronder zelf voor.

Marie Jose ervaringsverhaal

'Ik ben Marie José, 62 jaar, moeder van een dochter (36) en zoon (32), schoonmoeder en oma van twee lieve kleinkinderen. Helaas overleed mijn partner plotsdeling in 2013.

Al op jonge leeftijd kwam ik op het pad van hospitality, deed vele horecaopleidingen, ik werd partymanager, evenementencoördinator en in 2008 assistent-manager van een congres- en partycentrum. Ik vind het ontzettend fijn om te werken voor gasten en samen met leuke collega's het doel te hebben dat iedereen tevreden naar huis gaat.

Na het overlijden van mijn man ben ik stappen gaan zetten in de uitvaartzorg en heb ik in 2015 de opleiding nabestaandenbegeleider gedaan. Daarna heb ik nabestaanden geholpen door in lastige en moeilijke tijden een luisterend oor te bieden en praktische zaken met ze te bespreken en voor ze uitzoeken. In 2017 ging ik aan het werk in de uitvaartzorg.

Op het moment dat ik dacht dat ik alles weer op orde had, kreeg ik in 2019 de diagnose "eierstokkanker in vergevorderd stadium". Dit sloeg in als een bom. Na een pittig traject, gedeeltelijk voor en tijdens corona, startte ik mijn zoektocht naar informatie over mijn behandeling, eierstokkanker, maar vooral naar 'waar kan ik hulp halen?'.

Via mijn oncoloog en casemanager kwam ik in contact met Olijf en werd ik, via het buddy traject, gekoppeld aan een lotgenoot. Door deze fijne gesprekken, aandacht, maar ook het uiten van verdriet en mijn vragen, kwam ik samen met mijn andere zorgverleners uit het diepe dal.

Daarna werd ik langzaam deel van Olijf als vrijwilliger. Dat heeft mij zoveel gebracht de afgelopen drie jaar. Bij de eventcommissie, lotgenotencontact en voorlichting vond ik weer zingeving.

En nu maak ik de stap om bestuurslid te worden. Ik heb er heel veel zin in. Ik hoop dat voor heel veel lotgenoten Olijf net zo een warm bad mag worden als ik dat heb ervaren.

Met mijn kennis, werkervaring en als lotgenoot hoop ik een bijdrage te leveren om Olijf nog meer op de kaart te zetten.'

Wij wensen Marie José veel succes en plezier in haar rol als bestuurslid!Deel via

Lees verder...

  1. 5 februari 2024 Olijf zoekt serieuze amateurfotograaf of vakfotograaf (vrijwillig) voor regio oost en noord
    Lees verder
  2. 3 februari 2024 Enquête: Waarom ben jij wel of geen donateur van Olijf?
    Lees verder
  3. 3 februari 2024 Enquête: Wat vind jij, of jouw naaste, van onze naastenpagina?
    Lees verder