Deel via

Het is altijd fijn om te worden uitgenodigd om te mogen vertellen over Olijf en ons werk aan verpleegkundigen. Hoe belangrijk zijn deze mensen voor ons! Wederzijds begrip draagt bij aan betere zorg. Op 1 november jl. mochten wij een gastles geven bij het Amsterdam UMC - locatie VUmc.

IMG 20221101 WA0001

Amanta Brouwer heeft al veel vaker voor Olijf gepresenteerd, voor Mirjam Oomens was het de eerste keer. De ongeveer 20 verpleegkundigen volgen een specialisatie oncologisch verpleegkundige. We namen beiden een deel van de algemene presentatie voor onze rekening en vertelden onze eigen ervaringsverhalen. De studenten hadden al twee volle dagen achter de rug en wij waren het laatste uur van de dag, maar toch luisterden ze vol aandacht.

Na de presentatie kwamen er in eerste instantie maar een aantal vragen, maar toen dat eenmaal liep, kwam er bijna een vragenvuur. Veel vragen gingen over onze ervaringen in het ziekenhuis, maar ook over onze levens na de diagnose en behandelingen. Elke vraag mocht worden gesteld en werd ook beantwoord.

De visitekaartjes en folders van Olijf zijn uitgedeeld en de boodschap dat zij als verpleegkundigen niet alleen vrouwen naar Olijf kunnen verwijzen, maar ook zelf eventueel contact kunnen opnemen, is zeker overgekomen. “Dit was voor het eerst dat we les kregen vanuit patiëntperspectief”, zei een van de deelnemers na afloop. “Het is heel anders dan van collega’s of artsen en ik vind het heel waardevol.” Haar medestudenten waren dat met haar eens. Een mooier compliment hadden we niet kunnen krijgen.

Door: Mirjam OomensDeel via

Lees verder...

  1. 1 november 2022 Campagne voor meer bekendheid voor Olijf van start!
    Lees verder
  2. 31 oktober 2022 Gezocht: deelnemers online zelfhulptraining bij chronische pijnlijke neuropathie na chemotherapie
    Lees verder
  3. 27 oktober 2022 IMPROVING project: Meer en beter gebruik van PALGA-protocollen door hulpmiddelen
    Lees verder