Deel via

Olijf was aanwezig op de informatiemarkt in het AMC. Deze informatiemarkt was door de afdeling gynaecologie georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. De infomarkt spitste zich daarom ook vooral toe op de onderbuik van het vrouwelijk lichaam.

Ien 1

Vrijwilliger Ien vertelt: 'Wij waren omringd door organisaties die zich sterk maakten voor gezonde zwangerschappen, hulp bij ongewilde kinderloosheid, bevolkingsonderzoek bij vrouwen, seksualiteit, menstruatieklachten en gynaecologisch kanker.

De markt werd tussen de middag opgeluisterd met een concert van o.a. Stichting Voices for Women, die zich al zingend inzet voor meer bekendheid van onverklaarde gezondheidsklachten bij vrouwen.

We kregen een mooie marktkraam toegewezen op een centrale plek en een roze sjaal. Helaas moesten we na afloop weer inleveren na afloop.

Het is goed om te merken dat de gynaecologen die we daar spraken al bekend waren met Stichting Olijf.

Van alle bezoekers hebben wij ongeveer 80% te woord gestaan. Soms vluchtig en soms een openhartig gesprek over een naaste die gynaecologisch kanker heeft. Zo kregen we de vraag of baarmoederkanker erfelijk is? En we kregen een vraag of we speciaal voor artsen een folder hebben om het gesprek aan te gaan met de patiënt? We hebben bij Olijf wel de 23 tips-folder voor de patiënt voor in de spreekkamer, maar niet andersom. Daar ligt mogelijk nog een uitdaging voor Olijf.'

Foto v.l.n.r.: Ien Fransen, Marie-José Taal, Anja ZianiDeel via

Lees verder...

  1. 8 maart 2024 Kijk nu ons webinar over baarmoederkanker terug!
    Lees verder
  2. 8 maart 2024 Lancering campagne 'Gezondheid van de Vrouw'
    Lees verder
  3. 5 maart 2024 Gezocht: nieuwe voorzitter (vrijwillig)!
    Lees verder