Deel via

In juni werkte Olijf mee aan twee Europese webinars, namelijk het webinar voor ESGO artsen over HPV en het Best Practice webinar van ENGAGe.

Engage van Kim 3

Het webinar voor ESGO artsen over HPV

Op 3 en 16 juni was Kim Hulscher als ervaringsdeskundige uitgenodigd om tijdens de webinar van ESGO artsen vanuit het patiëntenperspectief te praten over de eliminatie van baarmoederhalskanker.

De webinar behandelde de ontwikkeling van screening van baarmoederhalskanker, de HPV vaccinaties en de verschillende triages na screening. De hoopvolle boodschap werd benadrukt dat door de combinatie van screening en vaccineren, baarmoederhalskanker op termijn volledig kan worden geëlimineerd.

Het Best Practice webinar van ENGAGe

Op 10 juni presenteerde Linda Snoep de buddy service. Dit in het kader van de Best Practice webinars, die ENGAGe twee keer per jaar organiseert ter inspiratie van de zusterorganisaties in Europa.

Het was fijn dat ook enkele van onze buddy's aanwezig waren om rechtstreeks vragen te kunnen beantwoorden. Het was mooi om te merken dat onze buddy service met enthousiasme werd ontvangen en dat andere organisaties ook bezig waren zich op een dergelijke dienst te beraden. Men liet weten graag op de hoogte te worden gehouden over de vorderingen en uiteraard zullen we dit doen. We kunnen namelijk nog zoveel leren van elkaar.Deel via

Lees verder...

  1. 29 juni 2021 Overleving baarmoederhalskanker oudere patiënt blijft achter
    Lees verder
  2. 29 juni 2021 Met spoed gezocht: Deelnemers voor groepsgesprek over ongunstige uitslag uitstrijkje
    Lees verder
  3. 21 juni 2021 Het tweede Olijfblad van 2021 komt eraan!
    Lees verder