Deel via

Op 5 september jl. hebben vrijwilligers Lenneke en Helma een presentatie over/voor Olijf mogen geven tijdens een afdelingsvergadering/scholingsavond voor oncologie verpleegkundigen in het St. Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn (Utrecht).

Het betrof een diverse groep van MBO-, HBO-, jong en oud gediplomeerde oncologie- en gynaecologieverpleegkundigen. Allen werkzaam op een afdeling waar geen chemo’s gegeven worden, maar alleen patiënten verpleegd worden die een operatie hebben ondergaan. De opkomst was groot en tevens keken er een aantal collega’s vanuit huis mee via een zoom-verbinding.

Zowel Lenneke als Helma hebben hun eigen verhaal kunnen vertellen en daarnaast ook een mooie uitleg kunnen geven over Olijf. Ze hebben verteld wat Olijf doet en kan betekenen voor de patiënt en voor de zorgprofessionals.

Na afloop van de presentatie was er voldoende tijd voor vragen en het uitdelen van Olijfbladen en de kwaliteitscriteria.

Ze gaven ook aan dat Olijf presentaties kan geven bij scholingen van verpleegkundigen in opleiding. Vanuit de groep is toen het idee ontstaan om deze presentatie ook te geven aan de gynaecologen die verbonden zijn aan het St. Antonius ziekenhuis. Een heel goed initiatief waar we als Olijf uiteraard graag op ingaan als de uitnodiging komt.

Door: Lenneke en HelmaDeel via

Lees verder...

  1. 15 september 2023 World GO day 2023: Laat je genetisch testen!
    Lees verder
  2. 15 september 2023 World GO day: het belang van deelnemen aan de Hebon-studie
    Lees verder
  3. 14 september 2023 Uitbreiding aanbod Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid en ACT & Psychosociaal Therapeut
    Lees verder