Deel via

Olijf was gevraagd om twee ervaringsdeskundigen hun verhaal te laten doen op 10 mei jl. tijdens een drukbezochte Zoom presentatie voor oncologie verpleegkundigen.

Sinds enige jaren is dit een vast onderdeel van de opleiding van oncologisch verpleegkundigen in Amsterdam, waarbij zowel Olijf als de twee ervaringsverhalen centraal staan in het kader van het les onderdeel gynaecologische kanker.

De presentatie werd geheel via Zoom verzorgd door onze vrijwilligers Manouk en Linda.

Met deze twee ervaringsdeskundigen kwamen ook twee verschillende soorten kanker aan bod, evenals twee verschillende generaties vrouwen. Manouk vertelde over de behandeling en gevolgen van baarmoederhalskanker in het leven van een jonge actieve vrouw met een kinderwens. Linda vertelde over de behandeling en gevolgen van eierstokkanker voor een vrouw die al wat ouder was, maar nog lang niet dacht aan dood gaan.

Het was best een uitdaging om contact te maken met ons publiek, maar gelukkig hadden wij het gevoel dat dit goed gelukt is. Men voelde zich vrij om veel vragen te stellen en de interactie gaf ons het gevoel dat ons verhaal goed opgepikt werd.

Ook het belang van Olijf hebben wij benadrukt en de belangrijke rol die de zorgprofessionals kunnen spelen in het onder de aandacht brengen van onze organisatie bij vrouwen die onder hun hoede vallen en zich mogelijk gesteund zullen voelen door extra informatie en/of lotgenoten bij Olijf.Deel via

Lees verder...

  1. 1 juni 2021 Bekijk nu ons webinar 'Late gevolgen en nieuwe ontwikkelingen bij gynaecologische kanker'
    Lees verder
  2. 31 mei 2021 Webinar op 14 juni van ENGAGe over HPV
    Lees verder
  3. 17 mei 2021 Podcast kanker en vruchtbaarheid
    Lees verder