Hanny Pijnenborg (voorzitter MAR) Gynaecologisch oncoloog Radboudumc Nijmegen

Wie ben je?
Hanny Pijnenborg, ik ben als gynaecologisch oncoloog sinds 2017 werkzaam in het Radboudumc te Nijmegen. Binnen het Radboudumc ben ik waarnemend thema leider bij onderzoeksthema ’Women’s Cancers’.

Wat doe je?
Het grootste deel van mijn werk bestaat uit directe patiëntenzorg, met speciale expertise op gebied van minimaal invasieve operaties (kijkoperatie). Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de regionale zorg van de behandeling van patiënten met endometriumcarcinoom (baarmoederkanker). Mijn onderzoek richt zich op het personaliseren van de risicoclassificatie en behandeling van vrouwen met endometriumcarcinoom: van tumor en moleculaire kenmerken tot aan de patiënt karakteristieken en wensen.

Waarom ben je bij de MAR gekomen?
Persoonsgerichte behandeling vraagt naast alle technische ontwikkelingen vooral om goed gesprek met de patiënte naar wensen van zowel kwaliteit en kwantiteit van leven.
Vanuit de MAR hoop ik Olijf te kunnen ondersteunen door aandacht te vragen voor wensen en behoeften vanuit patiënten met gynaecologische kanker.