Deel via

Je kunt Olijf op verschillende manieren steunen en sponsoren. Zo kun je donateur worden of je kunt een eenmalige actie voor Olijf organiseren. Hiervoor hebben we een aantal mogelijkheden, die je kunnen helpen bij je actie.

Donatiebox, opvouwbaar

Olijf heeft een handige manier om donaties te verzamelen: de Olijf donatiebox. Handig voor op een feestje, verjaardag, bruiloft, jubileum of etentje als je geen cadeau wilt, maar geld wilt inzamelen voor Olijf. Jouw donaties gebruiken wij voor informatie, voorlichting en lotgenotencontact voor vrouwen met gynaecologische kanker. Daarnaast zetten wij ons in voor betere kwaliteit van zorg en leven.

Wat is de donatiebox?
De Olijf donatiebox is een kleine kartonnen doos die je kunt neerzetten om donaties voor Olijf in te verzamelen.

Hoe werkt de donatiebox?

Je vouwt de donatiebox zelf in elkaar en zet hem neer. De instructie voor het vouwen spreekt voor zich. Je moet 1 plakbandje plakken aan de lange zijde. De rest van de box kun je in elkaar vouwen tot hij eruit ziet zoals dit voorbeeld.

Hoe komt het geld bij Olijf?
Na het event tel je zelf het geld en maak je het over aan Olijf op rekeningnummer NL64 ABNA 0553 3394 00. Vermeld erbij: Donatiebox [jouw naam].

Kunnen mensen ook geld overmaken?
Het is helaas niet mogelijk om via Ideal of via een Tikkie een bedrag aan Olijf te doneren. Op de donatiebox staat een QR code met de link naar de pagina waarop ons bankrekeningnummer staat en kan worden gekopieerd (www.olijf.nl/donatie). Zo helpen we mensen om geld over te maken naar Olijf.

Je kunt ook zelf een tikkie of een betaalverzoek van je eigen bankrekening aanmaken. Hiervan kun je een QR code maken en deze kun je downloaden en uitprinten. Plak deze QR code op de box over de gedrukte QR code. Zo kunnen mensen het bedrag aan jou overmaken en kun jij het daarna eenvoudig naar Olijf overmaken. Vermeld erbij: Donatiebox [jouw naam].

Hoe vraag ik de donatiebox aan?
Bestellen kan via een mailtje naar online@olijf.nl.

Let op! De donatiebox kan niet op slot en is dus niet beveiligd. Gebruik de box alleen in een privéomgeving en bij mensen die je vertrouwt

Doneerdoos hd 1 Large Donatiebox

Inzamelingsactie via Geef.nl

Start je eigen inzamelingsactie voor Olijf op bijvoorbeeld Geef.nl
Je kunt op een originele manier online geld inzamelen via geef.nl. Geef.nl is handig als je je wilt laten sponsoren voor een hardloopwedstrijd of een ander sportief event. Maar ook als je een feestje geeft of je bruiloft viert kun je een inzamelingsactie voor Olijf beginnen. Familie, vrienden en kennissen, maar ook mensen die je niet kent kunnen online doneren voor Olijf.

Hoe werkt het?

 • Ga naar geef.nl
 • Klik op de blauwe button ‘Start jouw geefactie’
 • Maak een account aan. Je krijgt dan een e-mail om je account te bevestigen.
 • Heb je je account bevestigd? Ga terug naar geef.nl en klik weer op de blauwe button ‘Start jouw geefactie’
 • Druk op de knop ‘Een goed doel’ en zoek Olijf op.
 • Vul in waarom je wilt inzamelen voor Olijf.
 • Vul het streef bedrag in en geef aan hoe lang je inzamelingsactie duurt
 • Je kunt samen met vriendinnen of familieleden een inzamelingsactie beginnen en ze aan je actie toevoegen als teamleden.
 • Je kunt een evenement toevoegen waar je voor inzamelt. Bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse. Maar het hoeft niet.
 • Plaats een foto bij je inzamelingsactie.
 • Je kunt ook een video toevoegen aan je actie.
 • Klik op ‘Afronden’. Je kunt de actie nu bekijken of publiceren. Als je de inzamelingsactie publiceert, zien anderen je actie en kunnen ze gaan doneren.

De donaties van je inzamelingsactie worden automatisch gestort op de rekening van Olijf. Wij gebruiken je donaties voor informatie, voorlichting en lotgenotencontact voor vrouwen met gynaecologische kanker.

Meer informatie lees je bij de Helpdesk van geef.nl.

Collectebussen Olijf

Olijf heeft ook kunststof collectebussen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken tijdens een publieksevenement of een uitvaart. Zo kunnen bezoekers van je evenement meteen ook doneren aan Olijf. Verzending en retour en overmaken van het opgehaalde geld gaan in overleg. Neem hiervoor contact op met online@olijf.nl.

Er zitten vrij hoge kosten aan het verzenden en retourneren van deze collectebussen. Afhankelijk van het evenement besluit Olijf of we onze opvouwbare donatieboxen leveren of deze kunststof.

Let op! De collectebus kan niet op slot en is dus niet beveiligd. Gebruik de box alleen in een vertrouwde omgeving,

Bezoekers/gasten direct laten doneren op bankrekening
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je bezoekers direct te laten doneren aan Olijf. Laat iedereen dan een bijdrage overmaken op IBAN: NL64 ABNA 0553 3394 00. Indien gewenst kunnen we meedenken over een passende tekst op de uitnodigingskaart.

Hartelijk dank!

Collectebussen Collectebus