Deel via

Er zijn veel podcasts gemaakt voor naasten van iemand met kanker. Hieronder vind je een overzicht.

Olijf heeft een aantal podcasts gemaakt over 'rouw en verlies'

Olijf heeft een aantal mooie, openhartige podcasts opgenomen over het thema rouw en verlies. We praten hierin met lotgenoten, naasten en zorgprofessionals.

Beluister de podcasts van Olijf >>

‘Kanker krijg je niet alleen’ van Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

De ziekte kanker heeft niet alleen grote impact op het leven van degene die ziek is. Ook naasten hebben te maken met de ingrijpende gevolgen van de ziekte. Hoe deal je samen met alles dat er komt kijken bij het ziek zijn, de behandelingen, het onzekere levensperspectief?

In de podcastserie 'Kanker krijg je niet alleen' gaan patiënten hierover in gesprek met hun dierbaren. Ook reageert in elke aflevering een zorgprofessional van het Antoni van Leeuwenhoek op de situatie. Ook te beluisteren via Spotify.

Beluister de podcast 'Kanker krijg je niet alleen'>>

'Over Kanker Gesproken' van Huis aan het Water

Een podcast van Huis aan het Water over kwaliteit van leven met en na kanker. Michel Daenen spreekt met zorgverleners, experts uit het vak en mensen die zelf getroffen zijn door kanker. In elke aflevering wordt het begrip ‘kwaliteit van leven’ concreet gemaakt met bruikbare tips, herkenbare ervaringen en waardevolle informatie. Met deze podcast onderstreept Huis aan Water het belang van goede samenwerking in het zorglandschap rondom kanker.

Beluister de podcast 'Over Kanker Gesproken' >>

Oorlog in je lichaam - Hans Jaap Melissen

Uitgezaaide borstkanker. Die diagnose kreeg de vrouw van Hans Jaap Melissen dit voorjaar. Als oorlogsverslaggever heeft Hans Jaap aan veel frontlinies gestaan, maar dit is een oorlog op onbekend terrein. Hij maakte er een podcastserie over.

Beluister de podcastserie 'Oorlog in je lichaam'>>

Longkanker heb je niet alleen

Longkanker Nederland heeft een podcastserie gemaakt met patiënten met longkanker en hun naasten.

Beluister de podcastserie 'Longkanker heb je niet alleen' >>

Niet alleen ziek - Stichting BMP

De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? Dat onderzoekt journalist en podcastmaker Maarten Dallinga in deze serie, gemaakt in opdracht van Stichting BMP.

Beluister de podcastserie 'Niet alleen ziek' >>

Ken jij ook een podcast voor naasten die we hier kunnen delen? Mail dan naar online@olijf.nl.