Deel via

Dinsdag 28 mei heeft Olijf voor de eerste keer een themabijeenkomst georganiseerd samen met het Catharina kankerinstituut in Eindhoven. Het thema was 'Hoe verder na en met kanker: van revalideren naar re- integreren.'

Eindhoven

De deelname was overweldigend! Er waren ongeveer 40 mensen, bestaande uit 4 vrijwilligers van Olijf,
gynaecologen-oncologen, specialistisch verpleegkundigen en veel (ex)patiënten.

Onze vrijwilliger Marie José hield samen met Edith van Esch (Gynaecoloog-oncoloog) een welkomstwoord en een inleiding voor de avond. Marie José vertelde uiteraard over Olijf. Daarna kwamen er twee sprekers over het thema van deze avond.

Allereerst sprak Ton Koelewijn van revalidatiecentrum Blixembosch uit Eindhoven over het oncologisch revalidatietraject. Na de pauze spraken Corinne Plaisir en Angela van Buuren van re-integratie bureau Stap Nu over hoe je start met re-integreren.

Nelleke de Haan, vrijwilliger in de werkgroep Kwaliteit van Zorg, schrijft hieronder haar persoonlijke ervaring:

'Het was voor mij mijn eerste bijeenkomst die ik bescheiden mee organiseerde. Het meeste werk heeft Marie José gedaan! Het Catharina ziekenhuis is al 7 jaar mijn behandelend ziekenhuis, dus ik vond het heel fijn en mooi om nu eens op een andere manier namens Olijf aanwezig te zijn.

De opkomst was super! Nadat iedereen informeel was ontvangen met een soepje en een broodje, vonden mensen elkaar gauw aan de statafels om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Wat mij vooral opviel was het warme, informele contact tussen de gynaecologen, verpleegkundigen en (ex)patiënten.

Het was vooral een informatieve avond met bovengenoemde organisaties. En er was ruimte voor vragen. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je een onderlinge verbondenheid ervaart, omdat je allemaal gynaecologische kanker hebt. Daardoor ontstaan bijzondere gesprekken.

Ik heb zelf vooral ook geprobeerd het werk van Olijf aandacht te geven in de persoonlijke gesprekken. Ik heb er veel van geleerd en zag weer eens heel goed de ontzettende grote waarde van Olijf. Ons vangnet is zo belangrijk, omdat vrouwen en hun naasten dat vaak missen.

Ik kijk terug op een hele mooie avond, waar ik ook weer veel van heb opgestoken!'



Deel via

Lees verder...

  1. 8 augustus 2024 IKNL: veel minder nacontroles nodig bij vroegstadium baarmoederhalskanker
    Lees verder
  2. 11 juli 2024 DJE resultaten: Vergoeding voor reizen naar kankerbehandeling voor veel patiënten onbekend
    Lees verder
  3. 5 juli 2024 Deze maand in magazine ZIN een mooi artikel over als seks niet meer vanzelf gaat
    Lees verder