Deel via

Een boek voor lotgenoten en zorgprofessionals Wie ziek wordt en niet meer kan genezen, komt terecht in Tussenland: een overgangsgebied tussen leven en dood waarin je de weg niet kent en waarvan je de taal niet spreekt. Dit boek is een wegwijzer in Tussenland.

Openhartig beschrijft Jannie Oskam wat haar overkwam toen bij haar in 2019 uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Haar ervaringen verweeft ze met de verhalen van zes ‘medereizigers’, zes zorgprofessionals en diverse experts. Zo ontstaat een rijkgeschakeerd beeld van het leven met een aangezegde dood en van de waarde van palliatieve zorg.

Veel mensen denken dat de palliatieve zorg alleen bedoeld is voor de laatste weken van het leven. Niets is minder waar. Een verblijf in Tussenland kan jaren duren, wat nieuwe vragen en dilemma’s met zich meebrengt. Ook professionals hebben vaak geen goed beeld van de palliatieve zorg. Of ze durven er niet over te praten. Het gevolg is dat veel mensen na de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ verstoken blijven van goede zorg.

Dit is een waardevol boek voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg. In een veelgelezen blog presenteert de schrijfster haar boek www.qruxx.com/jannie-oskam-palliatieve-zorg-is-gericht-op-het-leven.

Aanschaf boek
Vanaf eind februari / begin maart is het boek te koop bij de boekhandel. Het boek kunt u ook al reserveren bij de uitgever >>

Tussenland
Over leven met de dood in je schoenen
Jannie Oskam
ISBN 978-90-93127-12-8
160 pagina’s/€ 20,00

Boek Tussenland


Deel via

Lees verder...

  1. 12 februari 2021 Nieuw: Onco Appstore Betrouwbare apps voor mensen met kanker
    Lees verder
  2. 8 februari 2021 Vandaag in de Telegraaf: 'Ellende voorkomen door tijdige ingreep'
    Lees verder
  3. 4 februari 2021 Aantal nieuwe kankerpatiënten in 2020 gedaald door coronacrisis
    Lees verder