Deel via

Vandaag start Olijf samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties de Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw behandeling tegen kanker, wat vind jij belangrijk?’. Deze vragenlijst is bedoeld voor alle mensen van 18 jaar of ouder die kanker hebben of hadden. Het maakt voor deze vragenlijst niet uit of je wel of (nog) geen behandeling hebt gehad.

DJE meerwaarde Li FBX Miriam 1000x700 px

Waar gaat deze vragenlijst over?
Deze vragenlijst gaat over behandelingen tegen kanker en wat voor jou belangrijk is als je een behandeling krijgt. Door een kankerbehandeling kan je vaak langer leven of genezen. Maar door een kankerbehandeling kan je ook lichamelijke of psychische klachten krijgen. Wil je die behandeling dan wel? Of juist niet? En waarom?

In deze vragenlijst gaan ook een paar vragen over de kosten van medicijnen tegen kanker voor de samenleving. Die kosten zijn vaak erg hoog. Daar heb je als patiënt geen invloed op. Toch is het belangrijk voor ons om te weten hoe jij tegen hoge kosten van kankermedicijnen aankijkt.

Het is voor ons belangrijk om te weten wat jouw mening en ervaring is. Fijn als je die wilt delen.

Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden van jou zijn. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

De vragenlijst staat open tot dinsdag 5 november. De resultaten worden op 18 februari gedeeld op Olijf.nl en doneerjeervaring.nl.

Waarom deze vragenlijst?
Voordat je een behandeling tegen kanker krijgt, beslissen verschillende organisaties over de beschikbaarheid van die behandeling in Nederland. Wij willen dat die organisaties weten wat patiënten belangrijk vinden als het om hun behandeling gaat. De uitkomsten van deze vragenlijst helpen daarbij. Wij laten de stem van patiënten horen als er beslissingen worden gemaakt over de beschikbaarheid van nieuwe kankerbehandelingen.

Wie maakten de vragenlijst?
De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Olijf is hier ook bij aangesloten.



Deel via

Lees verder...

  1. 15 oktober 2024 Olijf gaf gastles aan oncologisch verpleegkundigen UMC Utrecht
    Lees verder
  2. 12 oktober 2024 Week van de Palliatieve zorg: leven tot het laatst
    Lees verder
  3. 3 oktober 2024 Resultaten DJE bekend: Leefstijl bij kanker leeft onder patiënten, maar wordt niet altijd besproken
    Lees verder