Deel via

Veel mensen hebben na de behandeling van kanker last van bijwerkingen. Bijvoorbeeld moeheid, beperkingen in het functioneren, angstige of depressieve gevoelens, of tintelingen/pijn in de handen of voeten (neuropathie). Het is bewezen dat sporten of trainen een aantal van deze bijwerkingen kan verminderen.

Niet iedereen heeft toegang tot een geschikte plek om te kunnen trainen. Een Europese onderzoeksgroep ontwikkelt daarom een online trainingsprogramma. Patiënten trainen thuis. Een fysiotherapeut begeleid de trainingssessies (voor meerdere mensen tegelijk), live via een videoplatform (zoals Zoom).

Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis willen eerst graag met een aantal patiënten in gesprek om te horen wat de opvattingen en meningen zijn over zo een online trainingsprogramma.

Waardoor zou u wel of juist niet meedoen aan dit online trainingsprogramma?

Welke ideeën heeft u hierover?

Het AVL zoekt een aantal deelnemers om mee te doen aan een eenmalig groepsgesprek.

Er zijn een aantal inclusiecriteria waar deelnemers aan moeten voldoen.

Als u tussen de 3 maanden en 1 jaar geleden uw behandeling heeft afgerond, per week niet langer dan 3,5 uur middelmatig tot intensief sport, en een van de bovengenoemde bijwerkingen ervaart, wilt het AVL via deze weg ook vragen om uw mening tijdens het gesprek met het AVL te delen.

  • Het groepsgesprek is eenmalig en zal tussen 6 en 22 november in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis plaatsvinden.
  • Een geschikt tijdstip wordt in overleg met de andere deelnemers afgesproken, en uw reiskosten worden vergoed.

Als u mee zou willen doen, of vragen heeft, neem dan contact op met Esther de Jongh (coördinerend onderzoeker): e.d.jongh@nki.nl. Laat s.v.p. uw telefoonnummer achter als u teruggebeld wilt worden.

Uw bijdrage aan dit onderzoek wordt zeer op prijs gesteld.



Deel via

Lees verder...

  1. 24 oktober 2023 Doneer je ervaring: Verder leven met of na kanker, hoe is dat voor jou?
    Lees verder
  2. 23 oktober 2023 NFK lanceert awareness campagne voor kankerpatiëntenorganisaties: ‘Een patiëntenorganisatie is er voor jou’
    Lees verder
  3. 23 oktober 2023 Nieuw advies van oncologen over niraparib voor vrouwen met eierstokkanker
    Lees verder