Deel via

We hebben jouw hulp nodig voor een belangrijk onderzoek! Ja, het is alweer een enquête, maar deze keer gaat het over iets dat veel te lang onbesproken is gebleven: seksualiteit na gynaecologische kanker.

Bij Olijf hebben we natuurlijk onlangs ons platform over seksualiteit gelanceerd, maar er is nog steeds veel winst te behalen.

De Europese organisatie ENYGO (European Network of Young Gynaecological Oncologists) en ENGAGe (European Network of Gynaecological cancer Advocacy Groups) hebben het plan opgevat om de gevolgen van de behandeling van een gynaecologische kanker op het gebied van seksualiteit in kaart te brengen.

Vanuit de gedachte dat dit onderwerp te lang onder het tapijt is geveegd, proberen zij zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat vrouwen en hun eventuele partners (hebben) ervaren.

Enquête en resultaten
De gevolgen op seksueel gebied van een gynaecologische kankerbehandeling, worden in kaart gebracht aan de hand van een -Engelstalige- enquête die in heel Europa wordt uitgezet. De resultaten van de enquête vormen de basis van een wetenschappelijk artikel dat in een medisch tijdschrift wordt gepubliceerd. Bovendien gebruikt ENGAGe – het Europese patiëntenplatform – de uitkomsten in een brochure die lotgenoten kan helpen met tips & tricks.

Vul jij de enquête in?
Jouw ervaringen zijn van enorm belang om bespreekbaar te maken wat te lang onbesproken is geweest! Invullen kost je maar 10 minuten. Je draagt hiermee bij aan betere hulp en begeleiding van andere vrouwen en hun partners. Uiteraard is anonimiteit gewaarborgd.

N.B. Wanneer je het Engelse woord ‘dilator’ tegenkomt, wordt daarmee ‘pelotte’ bedoeld.

Invullen kan t/m 20 december 2021.Deel via

Lees verder...

  1. 1 november 2021 1 t/m 7 november: Europese week van de Vruchtbaarheid
    Lees verder
  2. 26 oktober 2021 Een op de drie kankerpatiënten voelt zich eenzaam
    Lees verder
  3. 21 oktober 2021 Olijf in de media na advies Gezondheidsraad over bevolkingsonderzoek
    Lees verder