Deel via

Vorig jaar onderzocht NFK de ervaringen van ex-kankerpatiënten met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Een deel van de ex-kankerpatiënten had moeite zo’n verzekering af te sluiten. NFK heeft dit aan de orde gesteld in de politiek en bij het Verbond van Verzekeraars. En met succes!

Vorige maand heeft de ministerraad het ‘schone lei-beleid’ officieel goedgekeurd. Dat betekent dat ex-kankerpatiënten die een bepaalde periode ziektevrij zijn, binnenkort niet meer verplicht zijn om bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) lager dan € 278.004 te melden dat ze kanker hebben gehad. Dit gaat bovendien ook gelden voor uitvaartverzekeringen.

Waarover gaat het onderzoek?

De aanvraagformulieren voor deze verzekeringen en de toelichting daarop worden nu aangepast aan de nieuwe situatie en zo snel mogelijk daarna in gebruik genomen. Dit moet mensen die een ORV of een uitvaartverzekering aanvragen, helpen om goed te bepalen of ze wel of niet moeten melden dat ze kanker hadden. Het onjuist invullen van deze formulieren kan verstrekkende gevolgen hebben: het kan leiden tot het verlagen of niet uitkeren van een verzekering. Daarom is het belangrijk dat de teksten volkomen duidelijk zijn.

Jouw deelname

Wil je ook je feedback geven aan het Verbond van Verzekeraars en de NFK over de duidelijkheid en leesbaarheid van deze aanvraagformulieren? Deelname kost u ongeveer 10 minuten en is volledig anoniem.

Let op: we zoeken specifiek ex-kankerpatiënten die circa 5 tot 15 jaar ‘ziektevrij’ zijn.

Ga naar de vragenlijst >>

Je deelname helpt de nieuwe regeling zo snel mogelijk in te voeren, zodat veel ex-kankerpatiënten dezelfde mogelijkheden krijgen als andere aanvragers van verzekeringen.Deel via

Lees verder...

  1. 24 augustus 2020 Online gespreksgroep (verlies van) vruchtbaarheid
    Lees verder
  2. 21 augustus 2020 Klein kaartje, grote gevolgen.
    Lees verder
  3. 14 juli 2020 Webinar kanker & leven
    Lees verder