Deel via

Vandaag, dinsdag 25 juni, start NFK, samen met Olijf, de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?’. De peiling geeft inzichten in de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl.

DJE leefstijl Li FBX Cherine Groot

De vragenlijst is bedoeld voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze vragenlijst over?
Er is steeds meer aandacht voor leefstijl bij kanker. Leefstijl is de manier waarop je leeft. Bijvoorbeeld hoe je eet, of je beweegt, of je rookt of alcohol drinkt, en hoe je slaapt en ontspant.

We willen graag weten of leefstijl door je zorgverlener(s) met jou besproken is. En zo ja, wanneer, met wie en heb je daar iets aan gehad? En heb je iets gedaan of veranderd aan je leefstijl tijdens de behandeling van kanker? Misschien moest dat vanwege kanker of de behandelingen, misschien wilde je het zelf.

We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaring.

Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom deze vragenlijst?
Op dit moment hebben wij nog geen goed beeld van de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl. Door jouw ervaringen te delen, wordt voor ons duidelijker wat er speelt. Wanneer nodig kunnen we meer aandacht vragen voor het onderwerp leefstijl bij kanker.

De vragenlijst staat open tot dinsdag 9 juli. De resultaten worden op 26 september gedeeld op Olijf.nl en doneerjeervaring.nl.

Wie maakten de vragenlijst?
De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). OIijf is hier ook bij aangesloten. Daarnaast dachten verschillende organisaties mee, waaronder KWF en IKNL.Deel via

Lees verder...

  1. 20 juni 2024 Het tweede Olijfblad van 2024 valt bijna op de mat!
    Lees verder
  2. 18 juni 2024 Vrouwen gezocht met trofoblastziekte of molazwangerschap
    Lees verder
  3. 15 juni 2024 Deel je ervaring met medicijn(en) bij het Meldpunt Medicijnen
    Lees verder