Deel via

Vandaag, 4 juli, openen NFK en Olijf de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw medische informatie over kanker, wie mag het zien?’. De uitkomsten van deze vragenlijst dragen bij aan het op een goede manier inrichten van het gebruik van patiëntportalen door mensen die leven met kanker.

DJE Digitale Zorg2 Algemeen Campagnebeeld Carla Groot

Deze vragenlijst is voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze vragenlijst over?
Met deze vragenlijst gaan we na wat patiënten ervan vinden, dat ze zelf in het patiëntportaal van het ziekenhuis hun persoonlijke medische gegevens kunnen inzien. En, wat zijn hun ervaringen hiermee? Daarnaast zijn we benieuwd hoe patiënten denken over de mogelijkheid om (automatisch) hun informatie met anderen te delen. Hierbij gaat het om het delen van medische informatie tussen ziekenhuizen onderling, maar ook het delen voor onderzoek.

We horen graag wat je van deze onderwerpen vindt. Ook als je er geen ervaring mee hebt, kun je de vragenlijst invullen.

In de vragenlijst is het invullen van je naam niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom deze vragenlijst?
Door te weten hoe mensen met kanker het patiëntportaal gebruiken, kunnen we ziekenhuizen helpen de zorg patiëntvriendelijker te maken. Daarnaast willen artsen en onderzoekers graag medische informatie van patiënten gebruiken om de zorg te verbeteren of om onderzoek te doen. Om te weten wat kankerpatiënten hiervan vinden hebben wij als kankerpatiëntenorganisaties deze vragenlijst gemaakt.

De vragenlijst staat open tot 1 augustus. De resultaten worden op 10 oktober gedeeld op doneerjeervaring.nl, olijf.nl en nfk.nl.

Initiatiefnemers
Dit is een vragenlijst van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).Deel via

Lees verder...

  1. 3 juli 2023 Olijf aanwezig op 8e SPACE4AYA congres
    Lees verder
  2. 27 juni 2023 Deze maand in Grazia: een drieluik over vulva-aandoeningen. Met het verhaal van Dieuwertje.
    Lees verder
  3. 26 juni 2023 Olijf ontvangt € 5.000,- na overlijden
    Lees verder