Deel via

Karin: “Via Olijf en NFK ben ik het gezicht geworden van eierstokkanker voor de Maarten van der Weijden Foundation. De HIPEC behandeling bij eierstokkanker is namelijk één van de elf onderzoeken waar Maarten voor heeft gezwommen. Elk onderzoek is aan één van de elf steden gekoppeld, HIPEC en eierstokkanker zijn aan Sloten gekoppeld.

11 steden zwemtocht 1a

Zaterdagnacht 22 juni om half twee gaat mijn wekker, Maarten komt namelijk ‘s nachts aan in Sloten.

Samen met mijn man, een goede vriendin en Arlette van der Kolk (bestuurslid Olijf) vertrekken wij naar Sloten.

Als we aankomen is het donker en rustig, ze zijn bezig om een podium te bouwen en banners te plaatsen. Dat emotioneert mij: mijn eigen gezicht op de banners en al die vrijwilligers die zich zo inzetten.

Eerst staat Willemien van Driel, gynaecoloog-oncoloog van het Nederlands Kanker Instituut, op het podium om uitleg te geven over HIPEC. Daarna sta ik even na vier uur op het podium met Sander de Hosson en stelt hij vragen die ik spontaan moet beantwoorden. Het is zo voorbij en ik hoor dat ik het goed heb gedaan. Nu is het wachten op Maarten.

Als Maarten aankomt laat hij zijn kaart stempelen en houdt hij het bord omhoog waarop staat dat hij voor mij en voor eierstokkanker zwemt. Daarna komen alle 80 ‘meezwemmers’ nog voorbij.

Wat een bijzondere beleving, wat een saamhorigheid, wat een kanjer is Maarten! En wat fijn dat er geld wordt ingezameld voor onderzoek!”

6.5 miljoen!
En er is niet zomaar wat geld opgehaald met deze geweldige prestatie van Maarten van der Weijden. Eind juni bleek dit ruim 6,1 miljoen euro te zijn. Twee weken later schrijft Maarten op zijn Instagram-pagina dat het bedrag zelfs al is gestegen tot bijna 6,5 miljoen. Dat is niet alleen een mooie prestatie van Maarten, maar ook iets waar we met z’n allen in Nederland een positief steentje aan hebben bijgedragen!

Lees ook het verhaal van KarinDeel via

Lees verder...

  1. 20 juni 2019 Gisteren waren vrijwilliger Kim Hulscher en onze voorzitter Jacqueline van Dijk te zien in het RTL Nieuws
    Lees verder
  2. 19 juni 2019 Jongens en meisjes vaccineren tegen kanker
    Lees verder
  3. 10 mei 2019 Zorgplan afstemmen op de behoefte van de individuele patiënt - Medische Oncologie
    Lees verder