Deel via

Sinds eind december staat alle informatie over de schone lei-regeling op nfk.nl. Deze regeling is per 1 januari 2021 ingegaan. Sinds januari hoeven ex-kankerpatiënten die tien jaar kankervrij zijn bij de aanvraag van een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering onder de zogenaamde vragengrens niet meer te melden dat ze kanker hebben gehad.

Money 2724235 1920

Voor mensen die bij de diagnose jonger dan 21 jaar waren, gaat een termijn van vijf jaar gelden. Daarnaast geldt er voor een aantal kankersoorten een kortere termijn dan tien jaar. Zo zijn er, afhankelijk van het stadium, kortere termijnen voor bijvoorbeeld baarmoederhalskanker en vaginakanker. Deze diagnoses zijn opgenomen in een termijnentabel, die je ook op de website van NFK vindt. Je vindt hier ook algemene informatie over de schone lei-regeling en krijgt meer uitleg over de eerdergenoemde vragengrens.

Daarnaast zijn een aantal veelgestelde vragen onder elkaar gezet, zoals ‘Hoe weet ik of ik onder de regeling val?’ en ‘Ik heb erfelijke aanleg voor kanker, val ik onder deze regeling?’. Daarnaast zijn we via het Meldpunt Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering benieuwd naar jouw ervaringen rondom het aanvragen van een dergelijke verzekering.

Naast de informatie over de regeling, heeft NFK ook de pagina’s met algemene tips en veelgestelde vragen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering als je kanker hebt (gehad) geüpdatet.Deel via

Lees verder...

  1. 18 december 2020 Kerstgroet van Olijf
    Lees verder
  2. 15 december 2020 Toekomst kankerzorg: fysieke afspraak blijft belangrijk, videobellen heeft potentie
    Lees verder
  3. 14 december 2020 Praatkaarten voor de gynaecologische kankers
    Lees verder