Deel via

Op 27 juni jl. reikten Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) en Medisch Contact de tweejaarlijkse communicatieprijs uit aan een zorgverlener die de communicatie met de patiënt aantoonbaar wist te verbeteren op een manier waar anderen weer van kunnen leren. Er waren 28 aanmeldingen en hiervan werden vijf geselecteerd voor de shortlist, waaronder Annemijn Aarts en Stichting Olijf.

Op initiatief van Annemijn Aarts, gynaecoloog-oncoloog in het Amsterdam UMC, is een observerende ervaringsdeskundige ex-patiënte vanuit Stichting Olijf aanwezig bij gesprekken tussen gynaecoloog-oncoloog en patiënte en geeft zij terugkoppeling aan beiden. Hiermee verbetert de arts-patiëntcommunicatie en is er meer aandacht voor de persoonlijke zorgen en behoeften van de patiënt.

Wij zijn er trots op dat Olijf en Annemijn bij de eerste vijf genomineerden hoorden. De eerste prijs ging naar een ander mooi initiatief, dat van huisarts Abeba Mulugheta. Zij heeft het platform AlloMedics opgericht dat ondersteuning biedt aan huisartsen die vastlopen in de zorg voor patiënten met een taal- of cultuurbarrière. Via AlloMedics wordt een patiënt gekoppeld aan een huisarts die dezelfde taal spreekt en met wie een videoconsult kan worden gevoerd.Deel via

Lees verder...

  1. 15 juli 2023 Vrijwilliger Jolanda zamelt geld in tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
    Lees verder
  2. 6 juli 2023 Olijf ontvangt €674,- van familie Peters!
    Lees verder
  3. 6 juli 2023 Meld je nu aan voor de Olijf Congresdag op 7 oktober a.s.
    Lees verder