Deel via

In het kader van Wereldkankerdag was Olijf op 2 februari jl. uitgenodigd door Inloophuis De IJssel om een presentatie te houden over het thema ‘vermoeidheid’. Kim Hulscher en Linda Snoep verzorgden de presentatie.

Capelle ad I Jssel
Capelle ad I Jssel2

Omdat het hier een breder thema dan alleen gynaecologische kanker betrof, hadden we een publiek met diverse soorten kanker-ervaringen. Toch konden we, na een korte introductie over de activiteiten van Olijf, heel makkelijk de juiste toon vinden en de juiste snaar raken.

Ons publiek bleek het fijn vinden om ervaringen te delen en herkenning te vinden. Ook onderling werden contacten en tips uitgewisseld.

Wij hadden ervoor gekozen om vooral de dialoog te zoeken en dit bleek goed te werken. De bijeenkomst was goed bezocht, laagdrempelig en er werd in een open, soms ook genoeglijke sfeer gepraat. Bovendien konden wij na afloop iemand met ervaring met gynaecologische kanker meteen in contact brengen met Olijf.

Wij kijken terug op een mooie ervaring en het gaf voldoening om te merken dat de hele groep de bijeenkomst als zinvol had ervaren.

Door: Linda SnoepDeel via

Lees verder...

  1. 7 februari 2023 In de Telegraaf: 'Promovenda: met gerichte medicatie eierstokkanker te lijf'
    Lees verder
  2. 27 januari 2023 Wereldkankerdag 2023
    Lees verder
  3. 23 januari 2023 De kinderwens van Kathinka (33) vervloog, nadat ze baarmoederhalskanker kreeg: 'dat was voor mij de hel'
    Lees verder