Deel via

Op donderdag 12 september was Olijf uitgenodigd door het Catharina ziekenhuis in Eindhoven om een gastles over onze ervaringen te geven. Deze gastles was georganiseerd door de verpleegkundigen gynaecologie-oncologie om stil te staan bij de maand van gynaecologische kanker.

Gastles Catharina

Petra: 'Deze gastles vond plaats op de afdeling met de verpleegkundigen en stagiaires in een huiskamer setting. Het was dus anders dan de gastlessen die Olijf geeft tijdens de opleiding. Vrijwilligers Amanta en Marie José vertelden hun ervaringsverhaal aan de oncologieverpleegkundigen. Voor mij was het de eerste keer dat ik mee heb gekeken bij een gastles.

Tijdens onze kennismaking vooraf kwam ter sprake dat ik tijdens mijn behandeling brachytherapie heb gekregen. En zo kwam spontaan de vraag of ik hier iets over wil en kan vertellen in deze gastles.

Er was een open en fijne sfeer, met zeer geïnteresseerde verpleegkundigen. Ik voelde mij goed en sterk genoeg om over mijn ervaring te vertellen. Dit werd positief ontvangen door zowel de verpleegkundigen als door Amanta en Marie José.

Ik ben een ervaring rijker en het is goed voor mijn eigen ervaringsproces.'

Door: Petra Arkenbout



Deel via

Lees verder...

  1. 12 september 2024 Podcastserie 'Nienke bespreekt HET', met Nienke Dekkinga
    Lees verder
  2. 10 september 2024 Kijk nu ons webinar over vulvakanker/schaamlipkanker terug!
    Lees verder
  3. 23 augustus 2024 Nieuwe vrijwilligers van Olijf bij Wetenschappelijke Commissie van de Dutch Gynaecological Oncological Audit
    Lees verder