Deel via

Maandag 11 december was Olijf aanwezig in het UMC Utrecht om een gastles te verzorgen voor verpleegkundigen (in opleiding). Lenneke de Mooij en Lydia Weenk hebben de presentatie verzorgd.

Lydia Olijf 1000x500 px

Lydia: 'Het is bijzonder om voor het eerst op deze manier je verhaal te doen voor een groep verpleegkundigen. Als patiënt in het ziekenhuis gaat het natuurlijk om de praktische zaken, nu vertel je eigenlijk het verhaal wat zich grotendeels buiten het ziekenhuis afspeelt, over alles wat er bij komt kijken. Het is heel persoonlijk en daardoor ook wel intens, want je moet je toch heel kwetsbaar opstellen. Maar, het is heel fijn om te zien dat zij juist ook willen weten wat er gebeurt buiten de tijd dat zij een patiënt zien en dat ze open staan om verder te kijken dan dat.

De vragen die we kregen waren gericht op wat ze eventueel nog kunnen doen, denk aan: ‘Wat zou een fijne manier voor jou zijn om toch moeilijke onderwerpen zoals seksualiteit bespreekbaar te maken?’ en ‘Is er iets wat je gemist hebt tijdens de momenten in het ziekenhuis, waar wij iets aan zouden kunnen doen?’. We hebben benoemd dat we persoonlijke aandacht en even tijd voor iemand maken als heel prettig ervaren, helemaal omdat we weten hoe druk verpleegkundigen altijd zijn. Iemand merkte vervolgens op dat wij als patiënten nooit mogen merken dat zij mogelijk last hebben van werkdruk.

Maar er waren ook vragen over hoe de partners hulp kunnen zoeken en wat voor mij het moment was waarop ik over Olijf hoorde, en of dat een juist moment was. Eén van de verpleegkundigen zei aan het eind nog dat het vooral indruk heeft gemaakt dat ze één van ons zo op straat kan zien lopen of ergens tegenkomen en dan geen idee heeft wat er allemaal speelt. Daarom denk ik dat de presentatie hen zeker bij zal blijven. Missie geslaagd!'

Door: LydiaDeel via

Lees verder...

  1. 14 december 2023 Podcast: Olijfs Inge in gesprek met huisarts Jojanneke Kant
    Lees verder
  2. 14 december 2023 Kijk nu ons webinar over eierstokkanker terug!
    Lees verder
  3. 14 december 2023 Olijf gaf een presentatie bij bijscholing voor oncologie- en gynaecologieverpleegkundigen
    Lees verder