Deel via

Lotgenote Priscilla kreeg op haar 27e baarmoederhalskanker. Via het ziekenhuis maakte ze kennis met Olijf. Omdat ze aandacht wilde vragen voor baarmoederhalskanker en vooral de preventie ervan, heeft ze een mooie actie georganiseerd. De helft van de opbrengst heeft Priscilla zojuist aan Olijf gedoneerd.

Bookaddict donatie

Lees hieronder het verhaal van Priscilla en het idee achter haar inzamelingsactie:

"Mijn naam is Priscilla en inmiddels ben ik 33 jaar oud. Op mijn 27e (in 2015) werd er bij mij per toeval baarmoederhalskanker geconstateerd. De kanker heeft mijn leven voorgoed veranderd. Niet alleen ben ik ongewenst kinderloos, maar ook ondervind ik nog dagelijks mentale en lichamelijke problemen. Helaas zal ik hiermee moeten leren leven en dit gaat met vallen en opstaan.

Via het ziekenhuis maakte ik kennis met Olijf en ik ben heel blij dat jullie bestaan. Jullie aanwezigheid is zo ontzettend belangrijk.

Omdat ik aandacht wilde vragen voor baarmoederhalskanker en vooral de preventie ervan, ben ik vorig jaar op zoek gegaan naar mooie stoffen. En die vond ik. Als groot liefhebber van boeken, waarin ik mijn verdriet en angst even kan vergeten, wilde ik op mijn manier graag iets betekenen voor Olijf. En ik wilde aandacht vragen voor deze vorm van kanker.

Met de mooie stof die ik heb gevonden, heb ik booksleeves gemaakt. Dit zijn beschermhoezen voor je boeken, zodat je ze veilig kunt meenemen zonder te beschadigen. Ik maakte 22 booksleeves, waarvan ik de helft van de opbrengst, € 115,-, aan Olijf heb gedoneerd.

Ik had nooit verwacht dat de bookcommunity mij hier zo mee zou steunen, maar de reacties waren hartverwarmend! Ik kwam zelfs sleeves te kort!

Mijn voornaamste doel was vrouwen mijn verhaal vertellen en hen bewust maken van het belang van uitstrijkjes. Het kan zoveel leed voorkomen. Bij elke booksleeve stuurde ik ook de folders van Olijf mee. Mijn Instagram @BookaddictNL kleurde blauw/groen de afgelopen maand en ik heb er nog steeds kippenvel van."

Olijf bedankt Priscilla enorm voor haar donatie én voor de aandacht die zij heeft gegeven aan (preventie) van gynaecologische kanker!Deel via

Lees verder...

  1. 14 april 2021 Vervolg Gersoc studie
    Lees verder
  2. 13 april 2021 Kankerpatiënt informeren over neuropathie loont
    Lees verder
  3. 8 april 2021 Het eerste Olijfblad van 2021 is onderweg naar de brievenbus!
    Lees verder