Deel via

We schreven al eerder over de Gersoc studie waar wordt onderzocht of de behandeling van vrouwen van 70 jaar of ouder met eierstokkanker kan worden verbeterd. Ook hier gaat het onderzoek door, ondanks Covid19.

De Gersoc studie onderzoekt de invloed van een geriatrische screening op het afronden van de oncologische behandeling bij oudere vrouwen met een primair ovariumcarcinoom.

De studie kende een wat trage start maar Olijf vindt het fijn om te zien dat de benodigde inclusies het afgelopen jaar gestaag zijn toegenomen. Begin maart dit jaar waren er 132 inclusies aangemeld vanuit ruim 20 verschillende ziekenhuizen. Het is een uitdaging voor artsen om te bepalen welke vrouwen van 70 jaar en ouder met gevorderde eierstokkanker fit genoeg zijn voor de standaardbehandeling en welke vrouwen meer gebaat zijn bij een aangepaste behandelstrategie. Bij de behandeling van eierstokkanker worden geriatrische testen nog maar weinig gebruikt vergeleken met de gebruikelijke klinische zorg. Een geriatrische screening kan dan bijdragen om de groep kwetsbare patiënten te identificeren om zo een betere maatwerk therapie voor deze groep patiënten aan te kunnen bieden. Olijf is blij met deze ontwikkeling en hoopt dan ook dat de benodigde 320 inclusies behaald gaan worden.

Wil je meer weten?
Olijf heeft meegelezen met de patiëntinformatie, onderschrijft het belang van de studie en wil deze ook onder de aandacht brengen bij patiënten en zorgverleners. De studie wordt begeleid door J.W. Trum (Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis) en L. Van Soolingen (NKI, Nationaal Kankerinstituut).

Zie ook de eerdere berichten die we hierover plaatsten.Deel via

Lees verder...

  1. 13 april 2021 Kankerpatiënt informeren over neuropathie loont
    Lees verder
  2. 8 april 2021 Het eerste Olijfblad van 2021 is onderweg naar de brievenbus!
    Lees verder
  3. 31 maart 2021 Oproep: Olijf zoekt nieuwe deelnemers voor rubriek InBeeld
    Lees verder