Deel via

Kanker hebben is leven met onzekerheid. Door het coronavirus is deze onzekerheid alleen nog maar groter geworden, wat beangstigend kan zijn. Gaan mijn behandelingen wel door? Wat staat me te wachten als ik besmet zou raken? Het is logisch dat je met vragen zit. Wij kunnen je helpen en je in contact brengen met lotgenoten. Voor alle vragen die je hebt, of omdat je je verhaal kwijt wilt en behoefte hebt aan een luisterend oor.

Bel daarvoor onze Olijflijn >>

Soms heb je niet genoeg aan dat luisterend oor. Dan merk je dat je steeds meer gaat piekeren, of dat je steeds banger of onrustiger wordt. Professionele psychologische zorg kan dan helpen. Deze zorg vind je in een gespecialiseerd Psycho-oncologische centrum (POC) of bij een psycholoog met een eigen praktijk. In deze tijd van het coronavirus bieden zij zorg op afstand, via beeldbellen of een telefoongesprek. Je kunt er met een verwijzing van je huisarts of (verpleegkundig) specialist terecht.

Het Helen Dowling Instituut (HDI) is het grootste POC in Nederland en heeft locaties in Bilthoven, Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Ook biedt het instituut online therapieën voor heel Nederland gericht op angst voor terugkeer van kanker en chronische vermoeidheid na kanker. Ruim 35 therapeuten staan telefonisch voor je klaar. In een telefonisch intakegesprek kunnen zij met je kijken wat voor u de beste hulp is. Naast het HDI kun je terecht in Haren (Gr) bij het Behouden Huys, in Amsterdam bij Ingeborg Douwes Centrum, in Rotterdam en Leiden bij de Vruchtenburg en in Heerlen bij Aesclepios (Zuyderland).

Naast verschillende centra kun je ook terecht bij gespecialiseerde psychologen met een eigen praktijk. Bekijk hiervoor het deskundigenbestand van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie >>Deel via

Lees verder...

  1. 28 april 2020 Implementatie resultaten Zinnige Zorg bij baarmoederhalsafwijkingen
    Lees verder
  2. 23 april 2020 Kankerpatiënt ervaart gevolgen van coronacrisis
    Lees verder
  3. 21 april 2020 Nieuw bestuurslid Gemma Kenter
    Lees verder